Директорката на училището в Дебелт хвърли оставка

  • 11 декември 2014 12:00

  • 2637
  • 3
Директорката на училището в Дебелт хвърли оставка
© Булфото

Директорката на училището в Дебелт Таня Вангелова, където беше извършено сексуално насилие върху дете, е депозирала молба за напускане от 12 декември. Тя посочва, че е взела това решение доброволно. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева, цитирана от БТА.

Кастрева обясни, че Регионалният инспекторат по образованието е предприел проверка по случая и са взети мерки за създаването на подкрепяща среда за децата в училището и за техните родители. В училището в Дебелт бяха изпратени учители от ресурсния център във Варна и училищни психолози, отбеляза заместник-министър Кастрева.

Тя обясни, че в резултат на проверката и след разговор с директорката на училището, Вангелова е депозирала своята молба за напускане от 12 декември. Попитана дали МОН е наложило това като наказание на директорката, Ваня Кастрева уточни, че директорката е взела решение да напусне доброволно.

Директорката на училището в Дебелт има вина по случая, заяви заместник-министърът на образованието и допълни, че проверката в училището е констатирала пропуски в осъществяването на политиката за задействане на координационния механизъм за деца в риск. В рамките на преките си задължения директорката на училището е допуснала пропуски - при работата с деца в риск, обясни Ваня Кастрева.

"В мига, в който се е разбрало за случая с детето и ресурсният учител е докладвал, за това, че детето е споделило, че има някакъв проблем, директорката не е уведомила регионалния инспекторат и за мен това е абсолютно безотговорно", коментира заместник-министър Кастрева.

Тя каза, че МОН се е самосезирало за насилието срещу дете в училището в Дебелт и добави, че по случая проверки правят и други институции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2637 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.13 | 11:36

3
Na4alnika na RIO .... Violeta Ilieva, tq e za mahane.....ama GERB q krepqt

2014.12.13 | 11:36

2
Учители и директори,заради собствения си комфорт,не трябва да прикриват насилие,а да уведомяват полицията или институции за децата насилници.

2014.12.11 | 18:42

1
Taka e zastoto sa na deligiran budjet....demek na samoizdrajka i vseki u4enik im e cenen.....koeto e tapo.

Добави коментар

Водещи новини