Изверг замерва бебето и жена си с ножове, посяга да я хвърли през балкона

  • 10 декември 2014 21:03

  • 2019
  • 4
Изверг замерва бебето и жена си с ножове, посяга да я хвърли през балкона
©

Най-страховитите и ужасни истории, които понякога гледаме от малкия екран, всъщност са заимствани от действителния живот - в съседния апартамент, зад вратата на жената, която всеки ден срещаме в магазина.

Една от най-ужасните истории, с които са се сблъскали варненската полиция, съдиите и социалните служби през тази година, потресе дори психолозите. Историята е на семейна жена с дете на 1 г. и 8 месеца. Съпругът й я малтретира системно още от самото начало на връзката. Но ако в началото просто й е подхвърлял обидни думи или й е посягал, през тази година нещата ескалират немислимо, надхвърляйки всякакви граници.

Над жената е упражняван непрекъснат контрол, отправяни са обиди и закани почти ежедневно. Съпругът й я е заплашвал, че ще й вземе бебето и тя никога няма до го види отново, като дори я е карал да му приготвя дрешките за пътуване. Нанасяни са й жестоки побои. Често насилието над нея се упражнява, докато детето е в ръцете й. Тя и бебето са били замеряни с ножове. Жената е била душена, правени са неколкократни опити да бъде хвърлена през терасата. Принуждавана е да търси пари за семейството със заплахи за последствия, ако това не се случи“, разказва Анна Николова, управител на Фондация „SOS-семейства в риск“, съобщава "Петел".

Историята обаче не свършва дотук. Мъжът поддържа извънбрачни връзки, които осъществява в дома си. Агресивен е спрямо всички близки и роднини на съпругата си, включително чрез побои, които приключват със средни телесни повреди. Вследствие на това близките й се отдръпват от нея и я оставят сама, без никаква подкрепа.

При последния инцидент мъжът отново сътворява огромен скандал в присъствието на детето, който приключва с побой, когато тя успява да се добере до телефона, за да позвъни на полицията. Медицинската експертиза установява средна телесна повреда, а жената е хоспитализирана за оперативно лечение на травмите. След намесата на полицията жената и бебето са изведени от семейния дом, а районният и окръжният съд постановяват принудително извеждане на насилника от общото жилище.

Това е само една от 237-те подобни истории, с които са се сблъскали специалистите от фондацията през тази година. 10 от тях касаят трафик на жени с цел сексуална експлоатация. В три от случаите малтретираните са били мъже. Побои и тормоз все по-често се наблюдават и сред възрастните двойки, коментира Николова. 15 майки с децата им са били спешно настанени в кризисния център за жертви на домашно насилие. В тенденция се превръщат заплахите от страна на насилниците, че ще сложат край на живота си, с цел да манипулират жертвите си. В един от случаите съпругът е изпълнил заканата си и се е самоубил, след като съпругата му отказва повече да търпи домашното насилие и го напуска.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2019 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.11 | 12:00

4
Този бих го дал на тигрите в Африка, след като му одрежа ръцете и краката-ИЗРОД и после имало господ който бдял над нас явно през това време е спал.
Ицо

2014.12.11 | 10:18

2
В Азия има повече тигри, в Африка са лъвовете. Както и да е. Така е... каквото дървото - такъв и плодът.. по времето на соца са го малтретирали може би. Или пък е просто класически случай на българска отрепка, която няма къде да бяга в чужбина и гледа да си го изкара на близките и семейството типично по български. Това е, когато вместо мозък имат кауни.
каката на баткото

2014.12.11 | 11:27

3
реплика на № 1 , абе принципно си прав , но се питам - тя що ще при него и що го е избрала такъв!?
ne znam kakov e boi

2014.12.11 | 10:18

1
ujas s tova e zatvora s jivota si

Добави коментар

Водещи новини