Катастрофата с Лозан Панов заплете процедурата за избор на шеф на ВКС

  • 10 декември 2014 12:26

  • 1838
  • 2
Катастрофата с Лозан Панов заплете процедурата за избор на шеф на ВКС
© Булфото

Висшият съдебен съвет ще решава на извънредно заседание как ще продължи процедурата за избор на председател на Върховния касационен съд след пътния инцидент, който претърпя вчера един от кандидатите – административният съдия Лозан Панов. Той беше бутнат на пешеходна пътека от автомобил, чийто водач се издирва, и е в "Пирогов" без опасност за живота.

Днес беше крайният срок, в който той и другият кандидат – заместник-председателят на Върховния касационен съд Павлина Панова, трябваше да внесат концепциите си.

Пред БНР членът на Съвета Галина Карагьозова прогнозира промяна в сроковете: "Доколкото в момента нямаме никакви данни за неговото здравословно състояние, дали ще бъде в състояние да се яви на самото изслушване на 29-и, предполагам, че и за това предстои някакво решение".

Изборът на председател на Върховния касационен съд е насрочен за края на януари. Дали ще се проведе тогава, ще зависи от здравословното състояние на Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, казаха за Националното радио от Съвета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1838 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.10 | 14:49

2
Свършиа ли са в България съдиите че да няма и друг кандидат на негово място!

2014.12.10 | 14:49

1
А дали колата не го е бутнала нарочно,или е бил неудобен?

Добави коментар

Водещи новини