Анализират всички дела, по които е работил синдикът Панайот Велков

  • 09 декември 2014 13:11

  • 2111
  • 1
Анализират всички дела, по които е работил синдикът Панайот Велков
© Булфото

Министерството на правосъдието ще анализира всички дела, по които е работил синдикът Панайот Велков, каза пред журналисти правосъдният министър Христо Иванов.

Велков е синдикът, работил със съдия Румяна Ченалова по делото срещу френска фирма, за което френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан изрази съмнения за нередности. От ведомството са изпратили писмо до Велков с искане да даде обяснения, както и  до Софийския градски съд - да предостави всички дела, по които е синдикът е работил за да ги анализират.

По повод на новата проверка, която Висшият съдебен съвет започна на системата за случайно разпределение на делата, министър Иванов коментира, че нова проверка му звучи като "нов опит да се разпредели едно и също дело". Министърът посочи, че след като е установен няколко пъти проблемът със сигурността на системата, се пита какъв е смисълът отново да се прави проверка и да не би целта е тази проверка да излезе с друго заключение.

Диагнозата е, че софтуерът не е осигурен. Това, че ще има нов софтуер, нова доработка без ясно адресиране на проблема със  сигурността, са действия в празното пространство, посочи министър Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2111 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.17 | 14:50

1
СНощи гледах една съдийка ,която отговаряла за случайното разпределение на делата Така говореше ,така лъжеше ,така манипулираше ,така всичко е било на ред ,че системата цъфти и връзва .Такива съдии ,аламинут трябва да бъдат подведени под отговорост,защото истината е друга от резултатите на съдебните решения -ПРестъпниците и мафията се разхождат на свобода и дирежират полажението на деня

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини