Борисов: "Южен поток" - само по европейските правила (видео)

  • 08 декември 2014 11:18

  • 13647
  • 327
Борисов: "Южен поток" - само по европейските правила (видео)
© Булфото

Подкрепяме реализацията на "Южен поток", но само при спазването на европейските правила. И до днес няма официална позиция на руската страна. Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той обяви пред депутатите резултатите от проверката, след разпореждането му от миналата седмица да бъдат събрани всички документи по проекта. Много се изговори какво ще загуби страната ни, ако проектът "Южен поток" не бъде реализиран. Експертите ми докладваха, че не е подписан дългосрочен газов договор. До момента няма и завършен окончателен финансов модел на проекта, заяви премиерът.

Той посочи, че на 15.11.2012 г. е подписано инвестиционно решение, в което е записано, че техническият капацитет на газопровода е 63 млрд. куб. м. Периодът за възвръщаемост е 15 г., а годишната норма за възвръщаемост е 8%. Впоследствие от руската страна е представен експортен проект, който не е подписан от Българския енергиен холдинг. От държавната компания отбелязват, че проектът поставя страната ни в неблагоприятно положение. Предвижда се нулева печалба до 25-тата година от реализацията на "Южен поток", а до 2023 г. БЕХ няма да получава дивиденти, каза Борисов.

По думите му според представения от руската страна проект няма как да бъде намерен външен инвеститор. Премиерът напомни, че още през 2011 г. Европейската комисия е предупредила България, че може да има проблеми с подписаното междуправителствено споразумение.

Продължавам да стоя зад това, че е хубаво "Южен поток" да мине през България, но твърденията за евентуалните приходи от транзит, които ще влязат в страната ни, не отговарят на фактите. Приходите, които биха могли да постъпят, са по-скоро косвени - от данъци и такси. Така че оставам на позицията, че проектът трябва да бъде реализиран, но при спазване на европейските правила, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По-късно, в друго изказване от парламентарната трибуна премиерът отново призова парламентарните групи да се обединят около обща позиция за "Южен поток".

В моето резюме никого не съм нападнал с цел една единствена - да имаме позиция, посочи той. За съжаление пак се влиза в политически изказвания, които в случая изобщо не са нужни, коментира Борисов. Той предложи всяка парламентарна група да  излъчи представител, "който може да работи с цифрите и познава историята", и да се спрат на един вариант за проекта, който  страната ни да защитава. Целта ми беше не да нападам някого, а да извлечем от ситуацията полза, отбеляза Борисов. По думите му ясно е, че  приходите от газопровода за България със сигурност няма да са  400 млн. евро, и че това е натиск.

От ГЕРБ и от Реформаторския блок посочиха, че "Южен поток" ще бъде на загуба. От "БСП лява България" защитиха проекта и  призоваха кабинета да защити пред ЕК действията на предишните български правителства. Според "Атака" проектът е много полезен  за България и правителството трябва да намери начин да се противопостави на натиска и да защити българския интерес. Според ДПС основният проблем пред "Южен поток" е в това, че България не е могла да изработи ясна национална позиция по този въпрос.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13647 327

Свързани новини

Коментари 327

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.09 | 22:18

327
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ. ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.09 | 22:18

326
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Yujen potok umrq otdavna..

2014.12.09 | 22:18

325
6tom Putin kaza 4e nqma da ima yujen potok s nas za tva 4e zabravete za neq ... kray sfur6i ..
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.09 | 22:18

324
ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ АТАКА Е ПРОЕКТ НА ДПС Ако не вярвате потърсете в Google ''До г-н Председателя на ЦС на ДПС гр. София ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. /ПЕЧАТ/ С уважение: /А. Емин/ 27.04.2005 г. гр. София'' ______________________________________________________ Извод: АТАКА е проект на ДПС и Доган. Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Не гласувайте за АТАКА или ДПС БЪЛГАРИ, ако не искате вийна в България, в която ''братска Русия'' отново да се яви като спасител, ДА ПАЗИ БОГ!!! Събуди се Българино!
SAMO ATAKA-I SIDEROV

2014.12.09 | 22:17

323
VOLEN E ISTINSKI MUJAGA I VI GO NAZUKA NA GROBARITE
SAMO ATAKA-I SIDEROV

2014.12.09 | 22:17

322
VOLEN E ISTINSKI MUJAGA I VI GO NAZUKA NA GROBARITE
803

2014.12.09 | 22:17

321
бойко борисов да си скрие свинската зурла някъде!герб е партия на краджи и продажници.герб това е зло!
SAMO ATAKA-I SIDEROV

2014.12.09 | 22:17

320
VOLEN E ISTINSKI MUJAGA I VI GO NAZUKA NA GROBARITE
SAMO ATAKA-I SIDEROV

2014.12.09 | 22:17

319
VOLEN E ISTINSKI MUJAGA I VI GO NAZUKA NA GROBARITE
SUD I ZATVOR ZA UBIECA BOIKOYGLY!-SMURT!!!

2014.12.09 | 22:17

318
EI GNUSNA MUTRO KURVO TURSKA SMOTANA--SAMO DA NI PADNESH-STE TE RAZZEKNEM KATO JABA-I STE TE PRASKAME NAVSIAKADE DOKATO PUKNESH I OT TAM-NAPRAVO PRI VSIZKI KOITO SAM YBI-GADNO TUPO SELSKO KOPELE

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини