Ново предаване показва "Как функционира Вселената"

  • 05 декември 2014 12:00

  • 2963
  • 1
Ново предаване показва "Как функционира Вселената"
©

На 5-и декември, петък, от 21:00 ч. Discovery Channel разгадава мистериите около едни от най-основополагащите моменти в съвременната наука за космоса в новия сезон на „Как функционира Вселената?”.

Новите епизоди на поредицата отговарят на редица фундаментални и широко обсъждани въпроси за създаването на Земята и Галактиката ни. От премиерния трети сезон на научно-популярното предаване разбираме какви драматични събития са станали в първата секунда след Големия взрив. Учените от поредицата дават експертен отговор на въпросите как са се появили газовите гиганти Юпитер и Сатурн и какви условия и събития биха довели до края на човешката раса.

Водещ на предаването е един от най-популярните лица на Discovery Channel, Майк Роу, който ще завладее феновете на науката и космоса.

Всеки епизод на поредицата комбинира мненията на експерти с компютърни графики, за да потопи зрителите в съвременната астрономия. В първия епизод учените разкриват как слънчевата светлина стига до Земята. Предприемат пътуване към центъра на Слънцето, следвайки пътя на светлината, за да станем свидетели на огненото й създаване. Ще проследим 692 017-километровата й битка с гравитацията и магнитните сили, както и отделянето й от повърхността на Слънцето. Накрая ще видим движението на слънчевите лъчи в Космоса и как достигат до нашата планета.

„Как функционира Вселената?” дава научно обяснение на още фундаментални въпроси, сред които дали и кога Вселената ще умре. В продължение на 100 години астрономите търсят отговор и с течение на времето той става все по-труден за обяснение. Според учените, невидимата тъмна материя заплашва да погълне галактиките и да предизвика Големия срив. Тъмната материя е възможно да действа в обратна посока, разрушавайки всичко около себе си, включително времето и пространството. Новият сезон на „Как функционира Вселената?” разгадава тези и още много космически загадки всеки петък от 21:00 ч.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2963 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.06 | 18:06

1
Астрофизиката и религията работят с една и съща материя-тъмната.

Добави коментар

Водещи новини