От Държавната комисия по хазарт доволни от промените в закона

  • 05 декември 2014 11:06

  • 928
  • 0
От Държавната комисия по хазарт доволни от промените в закона
©

От целия хазарт годишно внасяме в хазната около 130-140 млн. лева. Догодина след приетите промени в закона се надяваме да достигнат до над 150 млн. лева.

Това обясни в кулоарите на парламента Огнемир Митев, председател на Държавната комисия по хазарт, предаде репортер на Novini.bg. Той коментира приетите промени в закона за хазарта. "В България има издадени 12 лиценза, от които 5 са на най-големите чуждестранни компании. Имаме оценка от ЕК, че сме в тройката на Европа и лидери в Източна Европа. За сведение във всички около нас няма издаден лиценз и европейска или световно призната лаборатория, която да извършва дейност в България. У нас има 8 такива и 5 компании. Това говори, че българският закон е така написан, че ще дава благоприятен режим, за да се лицензират чуждестранните компании”, каза още той. 

Митев обясни че интернет мрежата е пространство което се контролира трудно и в момента се работи в посока да се обхване и контролира това пространство, за да може да се обложи."Написали сме наредба за социално отговорно поведение. Тя се състои в това да се ограничават хората със зависимости от хазарта да не изразходват много средства.Ще бъдат монтирани устройства на апаратите за хазарт. Цената на тези устройства ще се поема от операторите на интернет игрите", обясни Митев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
928 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини