Скандална съдийка гони чужди инвеститори от страната

  • 05 декември 2014 08:34

  • 5759
  • 3
Скандална съдийка гони чужди инвеститори от страната
©

Скандал около френска компания у нас доведе до намесата на френския посланик Ксавие дьо Кабан.

Фирма за търговия на водка се оказва с подменено разрешително и се стига дотам голям френски инвеститор да бъде изгонен от България.

Неговото място заема синдикът Панайот Велков, назначен преди време за синдик на ТВ7.

Той решава да премахне напълно управителя от компанията, макар че още преди месец са платени поисканите задълженията на стойност 114 000 евро. Пред бТВ обаче Велко твърди, че не е част от спора.

Преминаването на компанията в чужди ръце се оказва постановка, а решението е на съдия Румяна Ченалова, станала известна около делата на Цветан Василев и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

И макар че становището на СГС по случая да е, че съдът не е ограничавал дейността на дружествата и към момента е сезирана прокуратурата, посланикът на Франция у нас е категоричен, че има гнили ябълки в българската съдебна система.

За конкретния случай той обвинява изцяло съдия Румяна Ченалова, която е дала всичките правомощия на синдика Панайот Велков, макар че дългът е платен предварително. „Защо има още временен синдик? Това не се знае“, коментира Дьо Кабан.

Само една от двете дъщерни фирми имаше дълг с тази фирма. Според мен няма причина, няма начин за вземането на такова решение, посочи той.

Според него Ченалова или не разбира от право или е корумпирана.

Ксавие дьо Кабан разкри, че Велков е назначил охранителна фирма, на която плащал 30 000 евро на месец, само за да пречи на легитимните собственици да влязат.

За Кабан това не е единичен случай за злоупотреба от страна на Ченалова, но подчерта, че във Франция не е чувал за подобен проблем.
Сигурно целта е само дъщерните фирми да фалират, на мнение е френският посланик.

Трябваше да говоря с много хора, за да разбера всичко. Делото за мен не е разпределено на случаен принцип. Разговарях с правосъдния министър. Аз съм сигурен, че има връзки между синдика и съдията. Но кой е на върха на веригата не е ясно, допълни още Ксавие дьо Кабан.

Последвайте канала на

5759 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.14 | 23:55

3
Няма страшно, продължаваме напред.....

2015.04.14 | 23:55

2
70-80% там са такива,манипулатори и лъжци,това не е съдебна система,да не говорим и за адвокати и нотариуси,колко хора са изгорели в мъка и неправди,заради тях.
дьо съд

2014.12.18 | 22:47

1
На случаен принцип да връщат рушветите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини