Спилплац - селото, в което всички жители са голи

  • 04 декември 2014 09:19

  • 12199
  • 5
Спилплац - селото, в което всички жители са голи
©

Теглене на заем от банка без гащи, напиване с уиски в пъба по голо дупе и миене на кола по евино облекло е нещо нормално в британското селце Спилплац.

Малкото населено място в графство Хартфордшир е мека на най-старата нудистка колония в Англия. Провинциалната идилия на север от Лондон външно по нищо не се различава от другите градчета и селца в областта освен по голите мъже и жени по улиците, пише в. "България днес'.

"Хората, които не искат да си показват гениталиите, не могат да си закупят дом в Спилплац, което в превод означава "място за игра", обясняват местните. В продължение на 85 години затънтеното село остава изолирано от останалия свят и малцина са наясно с бита там. Този месец обаче известна на Острова телевизия за пръв път ще влезе вътре с камера и ще покаже начина на живот на нудистите.

"Документалният филм ще покаже, че нямаме нищо против хората с дрехи, стига това да не са жители на Спилплац като пощальона, доставчика на местни магазин, шофьора на бира за пъба и други длъжностни лица", обяснява 82-годишният Изол Ричърдсън.

Ветеранът в общността прекара почти целия си живот там и е сред най-известните жители. "Няма никаква разлика между натуралистите като нас и нормално облечените хора. Всички живеем труден живот, само че някои от нас имат късмета да прекарват повечето си време в подобни необикновени места. Ние тук сме щастливци и имаме чувство, че живеем в една малка държава", допълва старецът.

Колонията е създадена от баща му Чарлс Макаски през 1929 г. Той купува 12 акра земя, на която се настаняват първите семейства в дървени бунгала. В момента там живеят повече от 100 човека, като през лятото този брой се увеличава двойно.

"Сърцето на селото е местната дискотека. Там се събираме всеки следобед , за да пеем караоке, да играем карти, бинго или да плуваме в закрития басейн. Естествено всички сме дибидюс голи", разказват Марк и Тина, които са собственици на кръчмата в Спилплац.

"Желаещите да станат наши комшии трябва да получат одобрение на местните старейшини. Никой не може да продаде или купи бунгало или къща в селото, без това да бъде одобрено от колективния орган", категорични са възрастните ресторантьори. Преди да стане притежател на имот в населеното място, бъдещият собственик трябва няколко години преди това да заяви намерението си и редовно да посещава по евино облекло купона в дискотеката. Ако поведението му в пробния период удовлетвори претенциите на старейшините, то сделката може да се изповяда.

"Действаме повече като клуб. Случайни хора тук не могат да попаднат", изтъкват голите жители на най-необикновеното място за живеене на мъгливия Албион.

Последвайте канала на

Novini.bg
12199 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.02.25 | 16:27

5
то добре, ама всички да бяха като манекени на бельо, а космати дъртаци с увиснали цици и чепове. А и е ултра, мега нехигиенично да се потиш лятото и потта от миризливия ти и вкиснат гъз да се стича по дивана или фотьойла. Бляк! А зимата - не тия хора не им ли е студено?

2015.02.25 | 16:26

3
Стга бе Ти няма ли да остарееш и мислиш, че нама да ти поникнат косми в ушите ли?Аз пък още утре си стягам багажа и заминавам там!!!

2015.02.18 | 16:37

1
"а не космати дъртаци с увиснали цици и чепове"

2015.02.25 | 16:27

4
И в Германия има такива общности,нищо по-различно не са от останалите хора,просто са голи и си правят събирания да се забавляват с плуване,спорт,партита,а не за секс.
бат сали

2015.02.21 | 19:06

2
Е па и ние у факултето така си одиме, па не ни пишат по вестниците.

Добави коментар

Водещи новини