Борисов: До петък ще изискам документите за "Южен поток" така, както аз си знам (обновена+

  • 03 декември 2014 09:40

  • 12055
  • 38
Борисов: До петък ще изискам документите за "Южен поток" така, както аз си знам (обновена+
©

Научихме от новините, че "Южен поток" ще бъде спрян. Всички добре знаем историята на този проект. Моля, когато се говори по студиата, да се помни, че решенията на МС ги има и всеки може да ги види.

Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който коментира темата за спирането на "Южен поток". Искам да проведем един конструктивен разговор, а не да спорим, кой колко е допринесъл или е навредил на този проект. Утре заминавам за Брюксел и искам там да представя една обща позиция. Все още не може да се доберем до договорите за "Южен поток". Никой от предишните управляващи, никой от нас сега, не е прочел точна цифра, колко точно и от коя година България ще има печалба от преноса на газ по тази тръба. Аз такава цифра не знам. Призовавам, ако някой има такава информация, да я каже, каза Борисов.

България е лоялен член на ЕС. Винаги сме били отговорни към Брюксел. Аз ще попитам ЕК, дали ако тръбата мине през Гърция и дойде към нас, това диверсификация ли е. Според мен не е. Ние като парламент и правителство трябва да поискаме отговор на този въпрос от Брюксел. Не може ние да спазваме стриктно всички правила, а на финала да се получава друго. Мнозинството от партиите сме заявили, че сме "за" "Южен поток" при спазване на европейските правила и за това имаме право да питаме. Ако е вярна информацията, че ще печелим по 400 млн. евро, влагаме и ние 1,5 млрд. и така договора става изгоден за България. Искам от българския парламент да ми постави ясни задачи и условия, за да мога да отстоявам интересите на България пред двете страни-Европа и Русия. Не мога да приема да се говори за суверенитета на България от съседна Турция. Проектът е спрян от правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Това е ясно, категоричен беше Борисов.

Тук той се опита да прочете решение на МС, но буквите на документа му бяха малки. "Абе, защо с толкова малки букви е написано това, попита Борисов. Той се обърна за помощ към председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, която изчете документа.

След като дебатите по темата приключиха Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отново взе думата. С това, което чух и внимателно си записах, се надявам да стигнете до компромис. Ако съм песимист, ще кажа, че половината парламент не ме подкрепя. Ако съм оптимист, ще кажа, че половината парламент ме подкрепя, опита да се пошегува премиерът. Надявам се да стигнете до компромис. Може и едно изречение да напишете, но е важно да го има. Да мога утре, като отида в Брюксел да го предоставя, каза още Борисов.

На България е необходима диверсификация. Ние никога не сме казвали, че не трябва да се строи "Южен поток". Най-голямата диверсификация обаче са нашите находища, които имаме. Всяка една партия има толкова много неща да каже. Няма смисъл да се връщаме назад. До сега месеци наред никой не ми е предоставял договора за "Южен поток". Питал съм Орешарски при президента, но той каза, че не знае.Михаил Миков може да го потвърди. Позоваваше се на търговски тайни и всякакви такива неща. До петък ще изискам да получа този документ и то така, както аз си знам. Тогава ще мога да коментирам, завърши Борисов.

На тръгване от парламента той помаха на всички депутати и се здрависа с Михаил Миков и Янаки Стоилов. Премиерът отказа всякакви коментари пред чакащите го в кулоарите журналисти, предаде репортер на Novini.bg

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12055 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2015.03.30 | 21:45

38
Турция също е в НАТО защо обаче никой не скача срещу тях за строеж на газопровод с Русия.Защото Турция нямат продажни политици като в България!!!Някой си прибра едни пари за да няма тук Южен поток и сега ви баламосват и се правят за загрижени.За 25 години всички политици доказаха само едно че работят срещу народа и само за да пълнят джобовете си.

2015.03.03 | 09:20

37
Бойко уволни комунистическите курви от АТАКА

2015.03.03 | 09:20

36
Нека напомним на триглавата ламя АТАКА ДПС БСП ЧЕ СТЕ У-В-О-Л-Н-Е-Н-И
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.03.03 | 09:20

35
\'\'ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. ПЕЧАТ.С уважение:\'\'А. Емин\'\' Извод: Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на \"Атака\" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Събуди се Българино!
niko

2014.12.18 | 19:54

34
Ne moje i da 4ete sricha boje pazi BULGARIA

2014.12.18 | 19:54

33
Човека е на възраст, и недовижда, многократно го е казвал, ама нали ти си тъпо парче!

2014.12.18 | 19:53

32
кво ще питаш бе, Брюксел не ни клеца за първи път - най-грубо беше спирането на реактори на АЕЦ за сметка на румънски такива ...... проблема си ти Тикво - много си нагъзен на ЕС и САЩ и правят с теб (с нас) каквото им е кеф
ЖОРО

2014.12.18 | 19:53

31
Не Русия ни изостави а ни станахме големи европейци щом Борисов казва и се съмнява за печалби от южен поток. Тръбата ще минава през Турция и те горките няма да имат печалба от транзитни такси и прочие а ни да не ядосаме ЕС дето много мисли за България И СЕ СЪОБРАЗЯВА С НАС КАК ЖИВЕЕМ . Важното да не сме зависими от Русия ще се помолим на Турция,Гърция да ни дават газ питам се газта от къде идва пак от Русия но целта от последните години България да няма ядрена централа и този стратегически проект южен поток. Господата продажници уж десни да насъскват хората срещу Русия че е най голямото зло .

2014.12.18 | 19:52

30
Да иба майката на мръсната продажна тиква

2014.12.18 | 19:52

29
трагедия - Борисов не е виждал документите - той Путин спря проекта нашия сега ше ги гледа... това вече и комедия не е... И като не е виждал документите какво е подписвал когато се стратира проекта с шефа на Газпром тука, преди няколко години. Второ каква е тази сделка без да има точна цифра - България ще получава толкова и толкова на година! Какви са тея документи като в тях няма никакви цифри в укипедия пише всичко за проекта... И от какъв зор Москва ще променя законодателството в България така че кв.км. върху, които ще минава тръбата да не били територия на ЕС... Тоя проект е безумие на празноглавци от всяка една от страните - и накря остава ялов естествено, както всичко со което се докоснат .... Европейците или Американците ако го правеха вече щеше да тече и парите да влизат в касите, но всеки участник в тоя проект... Ние сега ше гледаме документите - след 8 години :D

2014.12.05 | 02:44

28
Щял да поставя "сериозни" въпроси в Брюксел?! Колкото едно време поставяха такива в Москва... смешник!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини