"Ранобудните" излизат на протест

  • 02 декември 2014 16:40

  • 12214
  • 35
"Ранобудните" излизат на протест
© Булфото Архив

Нов протест готвят "Ранобудните студенти", съобщи БТВ. Протестът е „срещу поредните абсурдни назначения в държавата”. Той ще бъде в петък от 18:30 часа пред Софийския университет.

В своя декларация, адресирана „специално” до председателите на ПГ на Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и ДПС, младежките активисти се обявяват против назначенията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на в парламентарните комисии по външна политика, икономика и култура.

Освен това „Ранобудните студенти” настояват за оставката на министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и оттеглянето на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и областния управител на София Веселин Пенев.

Най-много внимание е отделено на избора на Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на за председател на парламентарната комисия по култура и медии. „Освен поредна подигравка с българската култура и родните медии, назначението е и унижение за всеки един себеуважаващ се журналист или културен деец”, посочват „Ранобудните студенти.

Според тях допирните му точки с културата са свързани с „няколко известни чалготеки, възползващи се от духовния упадък на нацията”, а с медиите го свързват само опита за нахлуване в БНТ и ксенофобските изказвания.

„Не реагирахме на повторното назначение на министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, очаквайки да разберем цялостната нагласа на „реформаторската нова власт“ към българската култура”, пишат „Ранобудните студенти”.

Според тях, фактът, че мандатоносителят си е позволил да използва комисията по култура за „разменна монета в решаването на дребни политически сметки” показва, че на културата няма да се гледа като на приоритет. Заради това „Ранобудните студенти” искат оставката на Рашидов и замяната му с друга личност, която е съгласувана „с достатъчно широк кръг професионалисти, доказали своите имена в културнтe среди, а не само с приятелски настроените към ГЕРБ”.

„Ранобудните студенти” се обръщат към Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и останалите представители на Реформаторския блок с въпроса: „Това ли е реформаторското Ви отношение към културата? По този начин ли извличате България от блатото на невежеството и апатията? За това ли голяма част от младите хора гласуваха за Вас?”

Донякъде изненадващо, младежите се обявяват против две други назначения извън парламентарните комисии – на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев от НПСД, които са определени като „партийни кадри на ДПС, свързани с престъпната политика на тази мафиотска партия”.

„Обидно е. Надяваме се гражданите на София и ръководството на Българската армия да изразят категорично позицията си против тези назначения”, коментират „Ранобудните студенти”.

В декларацията са припомнени събития като боя пред софийската джамия, скандалите на летищата във Варна и Франкфурт, както и този в брюкселски ресторант като аргумент, че Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не трябва да бъде част от външнополитическата комисия, защото „неведнъж е показвал неуважение към българския парламент, европейските институции, полицията, медиите, гражданите, чуждестранните делегации”.

За Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е отделено най-малко място, като „Ранобудните студенти” настояват той да не бъде допускан до която и да е парламентарна комисия „по възможност и до Народното събрание”. „Не е нужно да ви казваме защо!”, пишат младежите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12214 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
бат БОЙЧО

2015.01.02 | 04:20

35
НАЙ-ДОБРЕ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ АКО МОЖЕ НА БИНЕВ ЗАМЕСТНИК В КОМИСИЯТА ДА МУ БЪДЕ МИШО ШАМАРА
Жоро128

2014.12.05 | 15:50

34
Ранобудните защо не излязохте когато назначиха в митниците Ваньо Танов не ви стиска нали .Само ходите някой от вас по студията.

2014.12.03 | 23:43

33
НЕ им вярвам! Повечето от тези измекяри са подкрепяни и спонсорирани от олигарси! Включително и социологическото проучване (експеримент) на Прокопиев във Фейсбук наречено ''Българска история'' е част от този театър......

2014.12.03 | 23:43

32
ЗАПОЧВАЙТЕ-ПРИ ВАС ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ И ДРУГИ РАНОБУДНИ-КОИТО ЩЕ ИМАТ И ДРУГИ ЖЕЛАНИЯ .ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ СИ .........ООООО...........ПОРОБЕНИ И ИЗМЪЧЕНИ-СТИГА МАФИЯ И КОРУПЦИЯ.-БОГАТИТЕ -СТАНАХА ОЩЕ ПО БОГАТИ-А БЕДНИТЕ ОЩЕ ПО БЕДНИ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ...........ДО КОГА-ДОКОГА -ДОКОГА..................СЪБУДЕТЕ СЕ И ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА............

2014.12.03 | 23:42

26
Точно тия къде се канят да излизат да "протестират", нямат социална чувствителност, а по-скоро соросоидна насоченост!
измама е

2014.12.03 | 23:43

31
правят фалшив протест,за да не се осъществи истинският

2014.12.03 | 23:43

30
А ,Ц.Ц.,май го забравяте,платени клоуни !
куку

2014.12.03 | 23:43

29
Никакъв протест вече няма да има ефект, ай да видим, колко ще са абдалите, иколко ще са тарикатите пак !?
Пурко

2014.12.03 | 23:42

28
Няма да стане ,щот няма плащане.
Бай Маню

2014.12.03 | 23:42

27
Тия па да не са свършили парите? НЕ да протестират заради Южен Поток, а пак отклоняват вниманието да ги таковам у ранобудните...
столичани в повече

2014.12.03 | 23:42

25
ще лъскат имиджа да бойко.голям смях сте

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини