До края на декември сменяме личния си лекар

  • 01 декември 2014 09:43

  • 1653
  • 2
До края на декември сменяме личния си лекар
©

От 1 до 31 декември здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при нов. Такава пререгистрация се извършва два пъти годишно - през месеците юни и декември. Пациентите имат право да изберат общопрактикуващ лекар на територията на цялата страна.

Всеки, който иска да направи такава смяна, трябва да закупи регистрационна форма за постоянен избор. С попълнения формуляр той трябва да отиде при предпочетения нов общопрактикуващ лекар, като представи и здравноосигурителната си книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус. Ако той все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на ОПЛ.

За пререгистрацията не е нужно гражданинът сам да се отписва от листата на досегашния си личен лекар. Това, както и включването в пациентската листа на новоизбрания лекар, се извършва по служебен път от районната здравноосигурителна каса.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1653 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2014.12.18 | 12:17

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!
FM

2014.12.15 | 11:14

1
Точно по същия сценарий трябва да си сменяме и жените.

Добави коментар

Водещи новини