Отлагат с поне година "Хемус" и ремонта на "Тракия"

  • 28 ноември 2014 21:53

  • 2607
  • 1
Отлагат с поне година "Хемус" и ремонта на "Тракия"
©

Инфраструктурни проекти като ремонта на магистрала „Тракия“, доизграждането на „Хемус“, скоростния път София-Калотина и разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път ще се забавят с поне още година.

Това се разбира от стенограмата от последното заседание на кабинета, по време на което министрите решават да не подкрепят исканията на регионалното министерство за държавен инвестиционен заем от 300 млн. евро догодина. По предложение на финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва са отхвърлени и исканията на армията за нов боен самолет, който струва към 800 млн. лв., както и заем от 150 млн. евро за Българската банка за развитие. Мотивът на Горанов е, че всички тези разходи за общо 1,3 млрд. лв. ще нарушат лимита за разходите в бюджета – до 40% от БВП, а дефицитът през 2015 г. ще надхвърли 3%. В резултат правителството разрешава да се вземе заем само за изграждане на газовата връзка с Гърция. Така планираното за догодина строителство на „Хемус“ между Ябланица и Ловеч се отлага. Пари ще има само за довършването на участъка Шумен-Белокопитово, който се строи от години, пише в. Труд.

По време на дискусията регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена обръща внимание на премиера, че доизграждането на „Хемус“ е било предизборно обещание на ГЕРБ. Отговорът на Борисов е, че „с пари всеки може“. Павлова го репликира, че още не знае начин пътища да се строят без пари и би била благодарна за такова ноу-хау. В крайна сметка министърът си издейства разрешение поне да подготви въпросните пътни проекти, за да може те да се предвидят в лимитите за държавни и държавногарантирани заеми за 2016 г.

Сред проектите, които остават за 2016-та са и скоростните пътища София-Видин и Велико Търново-Русе. За пътя София-Калотина това ще е поредното отлагане. Ремонтът на старите участъци на магистрала „Тракия“, които са в окаяно състояние, пък трябваше вече да е започнал. Правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 дори обяви обществени поръчки за изпълнители, но те бяха прекратени от служебния кабинет „Близнашки“ заради липса на пари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2607 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.07.05 | 20:37

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини