Съдийката по делото за радикален ислям: Очертава се нощно дело

  • 28 ноември 2014 19:07

  • 3016
  • 5
Съдийката по делото за радикален ислям: Очертава се нощно дело
©

Пред пазарджишкия окръжен съд, където в момента се гледат мерките за неотклонение на седмината, обвинени за радикален ислям, има близки и привърженици на Ахмед Муса Ахмед, но обстановката е спокойна.

Районът е със засилено полицейско присъствие. „Очертава се нощно дело“, каза съдия Ирина Джунева, която ще председателства заседанието, цитирана от БНР. Прокуратурата настоява Ахмед да остане в ареста, тъй като той може да се укрие или да повлияе върху събирането на допълнителните доказателства в хода на досъдебното разследване. Срещу него е повдигнато обвинение за проповядването на антидемократична идеология, както и за сформирането на група с цел извършване на престъпления против републиката.

В съдебната зала влизат и останалите задържани Ангел Симов, Стефан Александров, Светослав Манчев, Ержан Смаил, Стефан Димитров и единствената жена в групата Александрина Ангелова. Всички те обвинени в пропаганда за война. Наблюдаващ прокурор е Недялка Попова, прокурорът, който повдигна обвиненията на 13-те имами, сред които бе и единственият с получена ефективна присъда от това дело Ахмед Муса Ахмед. Какви доказателства ще представи държавното обвинение и какво ще е решението на пазарджишкия окръжен съд ще стане ясно по-късно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3016 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.12.01 | 15:01

5
MANGALITE SA IM NAI VERNITE NARKODILURI KRIAT HEROINA PO MYFTIISTVATA I JAMIITE

2014.12.01 | 15:00

4
стига с тия циркове утре ще ги пуснете поради липса на доказателства ,като чуя за българския съд имам чувсто че е за парлама за пред света

2014.11.28 | 21:45

3
Тези са им промили мозаците Те толкова мразят БЪЛГАРИЯ че са спосовни да направят ВОИНА Тяхната държава е ИСЛЯМА-ИСЛ.ДЪРЖАВА
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.28 | 21:25

2
''ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. ПЕЧАТ.С уважение:''А. Емин'' Извод: Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Събуди се Българино!

2014.11.28 | 20:58

1
Прекалено много джамии Голаяма слободия те се ДРОГИРВАТ и така са силни...

Добави коментар

Водещи новини