Горанов: С бюджет 2015 ще се опитаме да стимулираме икономическия растеж

  • 28 ноември 2014 18:48

  • 1358
  • 4
Горанов: С бюджет 2015 ще се опитаме да стимулираме икономическия растеж
©

С бюджета за 2015 година търсим начин да се вместим в разрешения от Брюксел дефицит от 3 процента и така да премахнем заплахата от наказателна процедура срещу България.

Това каза финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по време на заседание на НСТС. Той уточни, че дефицитът на бюджета над нивата от 3 процента от БВП ще бъде само през 2014 година. Намерението на нашето правителство е да се опитаме чрез фиска да създадем условия за увеличаване на инвестициите и импулс на крехкия икономически растеж. Всички забавени плащания по европейски проекти да бъдат разплатени и така ще се налее ликвидност, ще се намали междуфирмената задлъжнялост и ще се увеличи потреблението, каза Горанов.

В последните месеци има стагнация в потреблението, увеличават се парите в банковата система, което не работи за растеж на икономиката, каза Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Надяваме се тази година дефицитът на касова основа на бюджета да е 3,7 -3,9 на сто от БВП, а на начислена основа - 3 - 3,6 на сто от БВП. Приходната част е консервативно планирана, каза Горанов. Ще се търсят законодателни решения през 2015 година, които да подпомогнат приходните администрации, каза Горанов.

Най-чувствителната част от политиките в бюджета за следващата година са за намаляване на разходите за персонал номинално с 10 процента. Има изключения - в спешната помощ, в областта на грижата за хората с ментални увреждания, за кръвните центрове. Ако се наложи, ще има прелокация на ресурси към други дейности, каза Горанов. В бюджета има и държавни гаранции за подкрепа за Фонда за
гарантиране на влоговете, каза министърът, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1358 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.01 | 12:51

4
Тиквите като се опитват винаги се осират ! ДОЛУ ГЕРБ , защото ТИКВАТА има болен мозък ! Архинарцис , архикрадец , архилъжец ! Тъп бандит , бивш комунист и агент на ДС ,избран от враговете на българите САЩ и ЕС да изпълнява плана по унищожението на БЪЛГАРИЯ ! За награда има чадър срещу затвора и разрешение да краде на воля ! НИКОЙ друг , освен ВОЛЕН за ПРЕМИЕР !
Важно

2014.11.28 | 21:39

3
Медиите в България са най-големия проблем преди политиците. Всички умни хора които не се манипулират лесно са го разбрали!

2014.11.28 | 21:21

2
тъпо , много тъпо
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.28 | 20:43

1
''ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. ПЕЧАТ.С уважение:''А. Емин'' Извод: Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Събуди се Българино!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини