Петър Москов се захваща с болницата в Стара Загора

  • 28 ноември 2014 17:33

  • 2771
  • 3
Петър Москов се захваща с болницата в Стара Загора
© Булфото

Министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва е разпоредил спешни мерки в защита на пациентите на болница "Проф. д-р Стоян  Киркович" в Стара Загора, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Днес в МЗ са постъпили многобройни сигнали от медии и граждани, че пациентите на лечебното заведение са оставени без отопление. По този повод министър Москов е разпоредил незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение. Проверяващият екип е вече на място. Министър Москов е разговарял по телефона с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, от когото е получил уверение, че парното отопление на сградите към лечебното заведение ще бъде пуснато в рамките на деня. МЗ гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков е разговарял с директора на болница "Свети Георги" в Пловдив проф. Карен Джамбазов, който е поел ангажимент при необходимост да бъдат осигурени медикаменти и специалисти за новородените и  недоносените деца. Заради допуснато немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата, министърът предприе действия по свикване на извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2771 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.08 | 17:25

3
Да се изхвърлят ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ от ЗДРАВНАТА КАСА. КАСАТА Е САМО ЗА ДЪРЖАНИТЕ БОЛНИЦИ

2015.04.08 | 17:25

2
Ами те докторите работят и в държавната болница и частно в частната болница като маратонци тичат по цял ден и по цяла нощ от държавната болница мъкнат в частните си кабинети където работят и в частната болница и не можеш да им хванеш края и все немали пари дали да им повярваш
Опасен

2015.04.08 | 17:25

1
Този човек е за карлукова и други места за настаняване на болни мозъци...Лошото е че този мозък ще разбооле и умори много други!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини