Атанас Атанасов: Започваме проверки на МВР и ДАНС

  • 28 ноември 2014 16:50

  • 2922
  • 4
Атанас Атанасов: Започваме проверки на МВР и ДАНС
©

В парламентарните комиси ще започнат проверки на МВР и ДАНС.

Това обяви пред "24 часа" депутатът от Реформаторския  блок ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров, който днес бе избран за председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. "По реда на парламентарния контрол в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и в комисията за контрол на ДАНС и специалните служби ще започнат проверки за редица скандали, които съпътстваха работата на МВР и ДАНС през последните години", каза генералът. "Ще посоча конкретно 2 случая. Единият е тежкият провал на полицейската операция в Лясковец, при която загина един командос. По време на служебния министър Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен е извършена втора проверка на този случай. Ще искаме всички документи, за да видим кой носи отговорност. Моето впечатление е, че там бяха наказани хора, които не носят отговорност", коментира Атанасов.

"А в другия длучай - ДАНС, ще искаме да се изяснят в детайли действията или бездействията на ДАНС, свързани със скандала КТБ. Защото оперативното звено в държавата, което е длъжно да наблюдава всичките процеси в банковата сфера, а именно финансовото разузнаване, е съставна част на ДАНС. Съгласно закона всеки един банков трансфер в чужбина над 10 000 лв. и всеки вътрешен трансфер над 30 000 лв. се докладват задължително от банките на финансовото разузнаване. Как при тази обилна информация от банките ДАНС не е реагирала? Или някой е потулил информацията", каза още Атанасов.

"Има и други дейности, които трябва да бъдат подложени на парламентарен контрол, за да се изясни дали ръководствата и на ДАНС, и на МВР са действали адекватно на оперативната обстановка в страната и в зависимост от тези резултати ще се прецени дали има нужда от кадрови промени по върховете на МВР и ДАНС като междувременно ще бъде променено законодателството и то ще даде възможност да бъдат предсрочно освобождавани хората на мандатни длъжности (главният секретар на МВР, председателят на ДАНС и председателят на ДАТО) при констатиране на лошо изпълнение на служебните задължения. Тази възможност беше умишлено премахната от законите в предишния парламент", заключи депутатът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2922 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.30 | 18:20

4
Нали каквото им наредите това правят,що се правите на улави управляващите?И изобщо МВР и ДАНС трябва да бъдат неутрални и политиците да нямат право да им оказват политически натиск,но не би.

2014.11.30 | 18:18

2
Данс трябва да имат лични телефони без знанието на политиците хората от негодни политици не смеят да си вършат работата, тоз се обадил за това ,онзи се обадил за друго и така им връзвате ръцете като ги плашите че ще ги смените ще ги уволните и т.н. те трябва да са независима институция Вие политиците имаите малко срама наведете тези глави много високо сте ги дигнали
Велика България

2014.11.30 | 18:19

3
Да се разследват Цветлин Йовчев, Писанчев и Лазаров. Последният да отговаря защо Бай Петко разказа играта на българските барети в Лясковец! Освен това да се съдят Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Ахмед Доган, Лютви Местан и всички останали сенчести национални предатели.

2014.11.29 | 09:26

1
bivhiia vatrehen minista IOVCEV ne ne vinoven ne nosi otgovornost zahtoto vehe predlojen ot DPS ne triabva da se razduhvat etniceski konflikti bsp-dps-ataka sa nevini .bbc-barekov vze parite.,, podpis ; VOLEN SIDROV,,

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини