Производителите на грозде изпращат най-тежката си земеделска година

  • 28 ноември 2014 16:07

  • 1660
  • 2
Производителите на грозде изпращат най-тежката си земеделска година
©

Преработеното тази година грозде у нас е 109 хиляди тона, което е над два пъти по-малко в сравнение с 2013 г.

Това заяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, цитирана от БТА.

Танева откри традиционното Дефиле на младото вино в Стария град.

По думите на министъра българските производители изпращат най-тежката си земеделска година от гледна точка на агрометеорологичните условия.

Поздравления за тези, които са произвели реколта, сигурно с много разходи и огромни усилия, надявам се поне винопроизводителите да получат добра цена, допълни министър Танева.

Тя уточни, че държавните помощи, които се предлагат у нас, са нотифицирани и специална подкрепа извън помощта за напълно пропаднали площи, няма.

Министър Танева припомни, че общият бюджет на Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор на България е в размер на над 133 млн. евро.

Програмата предвижда подкрепа и за промоционални програми, като в момента се работи по шест такива проекта. Интересът към програмата е огромен и вярвам, че пакетът от мерки ще доведе до конкурентноспособност на българското вино на пазарите, които има и тепърва ще има, допълни министър Танева.

Последвайте канала на

1660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселяка

2014.11.28 | 23:44

2
Много тъпо изказване. Говори се за слаба реколта на грозде, а пък да спечелят винопроизводителите. Явно някой се е напушил.

2014.11.28 | 19:48

1
абе тея от един калъп ли са вадени ?

Добави коментар

Водещи новини