Малката Рижа остава в ареста

  • 28 ноември 2014 14:29

  • 3110
  • 3
Малката Рижа остава в ареста
©

27-годишният Симеон Стоянчов, известен като Малката Рижа, остава в ареста.

Решението на Окръжен съд-Бургас е окончателно. Бандитът, подлудил целия град с буйните си прояви по бургаските улици, обжалва мярката си за неотклонение на Бургаския районен съд. „Искам свободата си!”, крещял той пред съдия Денчо Стоянов, съобщи Флагман. "Ще ти запомня лицето", заплашително се нахвърлил Симеон Стоянчов срещу прокурор Ангел Георгиев. Повече от 10 служители на съдебна охрана се опитваха да озаптят Рижата. Той беше арестуван и привлечен като обвиняем за това, че на 30.10.2014 г. в кафене в Бургас открадна мобилен телефон „Нокия“ и 25 лв..

Днес служебният защитник на Стоянчов поиска наложената мярка за неотклонение да бъде изменена в домашен арест, за да може да се осигури необходимото му лечение следствие на употреба на наркотици. Според адвоката е необходимо да бъде изготвена съдебно психиатрична експертиза, тъй като липсва експертна преценка, дали Рижата е процесуално годен да бъде наказателно отговорно лице.

Прокурор Ангел Георгиев се противопостави на това искане и поиска да не бъде уважена молбата му. Той посочи, че тя е неоснователна, тъй като основен мотив в нея е посочено тежко здравословно състояние на обвиняемия и нуждата от лечение, за което не са представени доказателства. Прокурорът заяви, че в хода на досъдебното производство може да бъде назначена и изготвена исканата експертиза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3110 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ръгача

2015.10.25 | 13:05

3
малката рижа....кое е малката рижа,пишката му? там му трябва дупка не пишка....ще го “уважат“ няколко пъти!
Лисичков

2015.10.25 | 13:05

2
Нужното лечение е едно , 9 Х 19 в празната кратуна !
ЙОРДАН

2015.10.25 | 03:28

1
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ИСТОРИИТЕ НА ТАКИВА ПРОСТАЦИ

Добави коментар

Водещи новини