Свеждаме дефицита на МВР до 50-70 млн., обяви Вучков (видео)

  • 28 ноември 2014 13:31

  • 2530
  • 0
Свеждаме дефицита на МВР до 50-70 млн., обяви Вучков (видео)
© Булфото

Ще направим всичко възможно да сведем поне до 1 януари 2015 г. дефицита в МВР, ако е възможно, до 50-70 млн. лв. В момента той е 200 млн. лв. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г., в кулоарите на парламента, отговаряйки на журналистически въпрос, предаде репортер на Novini.bg.

„Ще представя план за реформи. Въпросът е в това, че само по себе си освобождаването на хора е съпроводено с много голям ресурс за обезщетения”, коментира Вучков.

На въпрос дали като експерт смята, че акцията на ДАНС е проведена адекватно, Вучков отговори, че не може да направи такава оценка. По думите му, оценката ще я направи съдът, след като се поискат постоянни мерки за неотклонение.

На въпрос на какво мнение е за поисканата от Реформаторския блок оставка на председателя на ДАНС Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент, министърът на вътрешните работи отговори, че Законът е такъв, че от година и половина председателят на ДАНС се назначава от Народното събрание и допълни, че едва ли неговото мнение по този въпрос ще бъде поискано.

Относно това дали ще ускори промените в Закона, за да може да бъде осъществена тази смяна, Вучков отговори така:„ Законопроектите за промяна в МВР, в ДАНС и Законът за СРС-та бяха внесени преди седмица, ако не се слъжа, а дали ще се ускорят – това зависи от народните представители. Аз бих искал промените да се случат по-бързо, но с условието преди това да се направи още една обществена дискусия”, заяви Вучков.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини