Горанов прави служба "Съдебна защита" в МФ

  • 28 ноември 2014 12:20

  • 1160
  • 0
Горанов прави служба "Съдебна защита" в МФ
©

Депутатът Петър Славов отправи въпрос към финансовия министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва относно предприетите действия от МФ за защита държавния интерес по иск, заведен от ЕВН на стойност над 1,2 млрд.лева и последващи претенции и от останалите ЕРП-та.

Всяко действие или бездействие може ще бъде използвано от страните в спора, посочи в отговор министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

ЕВН завежда през юни месец дело срещу държавата и претендира 600 млн. евро парично обезщетение за претърпени загуби. ЕВН претендира, че правителство и ДКЕВР са предприели редица действия, които са причинили щети на дружеството.

Министърът информира, че ЧЕЗ и ЕВН са отправили предложение за решаване на споровете. Министерството на финансите своевременно е предприело действия за защита на интересите на България, категорично заяви Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Според Славов не бива да излизат в медиите различни сигнали от различните министерства.

Координация между отделните министри във връзка с казуса е на ниво, заяви финансовият министър.

Министър Горанов е предложил в министерството на финансите да има отделна служба наречена „Съдебна защита“, която допълнително ще засили позицията на страната при подобни спорове.

Новата специализирана дирекция ще осъществява дейността по процесуалното представителство на държавата, на министъра на финансите и на министерството пред правораздавателните органи в страната, пред специализираните държавни органи като Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита от дискриминация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини