ЕК одобри 2,1 млрд. лв. за България, обяви Борисов (видео)

  • 28 ноември 2014 12:06

  • 2046
  • 4
ЕК одобри 2,1 млрд. лв. за България, обяви Борисов (видео)
©

По време на парламентарния контрол депутатът от "БСП лява България" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се обърна към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с въпрос за назначенията.

Преди изборите чухме многобройните ви изяви, че страната е пред катастрофа, че предишното правителство е съсипало икономиката. Минаха изборите – бяхме буквално сащисани – едно от първите ви назначения беше да назначите за министър на икономиката човек, който никога не се е занимавал с икономика. След това бяха назначени двама зам.-министри – Петров и Везиева, които също са без необходимата квалификация. Това ли е икономическият корпус, който ще извади България от тежката икономическа криза и по какви критерии се правят назначенията, попита социалистката.

Премиерът отговори, че би могъл да отговори и по друг начин, но си е дал дума и ще отговори "поновому". Доверяваме се на преценката на Реформаторския блок и на министър Лукарски за зам.-министри, каза Борисов и прочете биографиите на Даниела Везиева и Любен Петров, като посочи, че и двамата са експерти с богат опит в ресорите си. Премиерът изрази убеденост, че двамата ще се справят със задачите си.

С новия стил на отговор не ме убедихте, но със сигурност предизвикахте саркастичните усмивки на бизнеса в България, заяви Манолова. По думите й правото и отговорността за назначенията не е на икономическия министър, а на премиера. По този начин удовлетворявате глада на вашите коалиционни партньори. В този сектор има трима министри и шестима заместници и от вашия отговор става ясно, че това са едни чудесни хора, ако мога да цитирам Вашия вицепремиер Меглена Кунева. Но освен чудесни и прекрасни хора от тях се очаква да бъдат добри управленци, да имат необходимата квалификация. Самият Вие доскоро твърдяхте, че ще управлявате по нов модел, няма да има партийни назначения, а само доказани професионалисти, каза социалистката.

Преди време колегите от ДПС казаха, че ще победят с любов и го направиха. Не знам дали вие ще победите с омразата, която продължавате да сеете, отвърна Борисов.

Малко повече уважение и смирение към резултатите, обърна се премиерът към Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Колкото и да беше трудно, днес ЕК одобри първата българска ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 с бюджет над 2,1 млрд. лв. За това помогна самият факт, че има правителство, колкото и да ни е тегаво – тези пари ще влязат в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2046 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.03 | 00:18

4
Докато има такива като Мая БСП ще остане в опозиция.
BOIKO-KURVO-KURVO

2014.12.03 | 00:18

3
ei tikvo grozna kazvai koi ti go turi v ystata taq sutrin
г-жо Манолова

2014.12.03 | 00:18

2
Откъде извира у Вас тази злоба и ненавист?

2014.12.03 | 00:18

1
Тая пачавра Манолова, ще продължава да дразни хората, докато закрие на пълно БСП, дай боже.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини