Радан Кънев: Всеки български магистрат е поставен в зависимост (видео)

  • 28 ноември 2014 11:46

  • 2129
  • 4
Радан Кънев: Всеки български магистрат е поставен в зависимост (видео)
©

Снощи получих публикувания доклад за случайното разпределение на дела в съдебната система. Съгласувах го с грамотни хора от системата и установих, че са налични плашещи факти. В съда случайно разпределение на делата няма - напротив. По делото за фалита на КТБ е действано умишлено. Това каза депутатът от Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и от трибуната на Народното събрание.

Софтуерните кодове се съхраняват от ръководителите, които решават какво да бъде разпределението на делата. Всеки български магистрат е поставен в сериозна зависимост, посочи Кънев. Докладът ни дава сериозно основание да твърдим, че има мафия в съдебната система.

Правната рамка е допуснала разпределението да не става случайно и дори да се манипулират делата. В самия код на софтуера е заложена възможността за манипулация на делата. Допуснато е този софтуер да няма достатъчен контрол за намеси по делата.

Кънев посочи, че прокуратурата трябва да се намеси незабавно и да направи подробна проверка. Трябва спешно да променим закона и да засилим контрола, посочи Кънев.

Да се вземе решение, с което и ИТ-администраторите, съдиите и служителите да не могат да контролират делата, призова Кънев депутатите. Да заявим истинска воля и да се преборим с мафията в съдебната система. Нека подкрепим усилията на министъра на правосъдието и да установим върховенството на закона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2129 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.11.30 | 13:18

4
primer cacarov, kukla na konci na ahmed dogan.

2014.11.30 | 13:18

3
Най-после чувам едно отдавна очаквано от мен признание, от страна на Български политик. Цялата съдебна система е мафия, това го знаят и децата.

2014.11.28 | 23:03

2
див и щастлив, постоянно ухилен , завиждам му
3

2014.11.28 | 23:03

1
О, Боже Радан откри топлата вода - какво нахалство !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини