Строят рибарско селище за Никулден в Бургас

  • 28 ноември 2014 10:12

  • 1988
  • 0
Строят рибарско селище за Никулден в Бургас
© Булфото

Строят рибарско селище за Никулден в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. То ще бъде обособено в емблематичната градинка до Часовника, където посетителите ще се докоснат до ежедневието на типичния за областта рибарски бит.

Автентичните декори и сценография ще пресъздадат рибарска атмосфера, с котви и разпръснати мрежи, лодки и рибарски въжета, стари моряци, разказващи интересни истории - всичко това ще може да се види на Никулден в центъра на Бургас.

През целия ден селцето ще кипи от живот, а посетителите ще се превърнат в активни участници, за които ще има много изненади и страхотно празнично настроение. Всеки желаещ ще може да разкаже интересна рибарска история, виц или да изпее любимата си рибарска песен, а любителите-кулинари ще могат да впишат в импровизирания рецептурник своя рибна рецепта.

Необикновени информационни табла ще разказват за обитаващите региона риби, стари кулинарни рецепти и много любопитни истории и легенди, свързани с рибарството. Любимото място за срещи - Часовника - ще бъде превърнато в морски фар, който през нощта ще свети с типичната напътстваща светлина. На импровизиран далян в градчето, бургазлии ще влизат в ролята на рибари, като всеки ще може да улови за себе си риба с послание или поздрав по случай празника на града.

Две арт ателиета ще сътворят невероятна творческа забава чрез изработването на морски картички, 3D риби от CD-дискове, платове и най-разнообразни материали, а малчуганите ще бъдат зарадвани с кукления театър "Рибарят и златната рибка". За да бъде напълно завършен рибарският пейзаж, селцето ще бъде огласявано от вокална група "Морски песъчинки" и улични музиканти, които ще изпълняващи типични рибарски песни.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини