НСО арестува художник на изложба в София (видео)

  • 28 ноември 2014 09:59

  • 2854
  • 3
НСО арестува художник на изложба в София (видео)
©

Художникът Петко Дурмана е поканен на изложба в София, но според полицията се оказва опасен за президента и го арестува. Дурманов е искал да присъства на събитие, на което е бил и президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Изложбата е била в Музея на София (Минералните бани).

Дурманов твърди, че е бил поканен от художник, участващ на изложбата, но през Facebook от един от худохниците. На входа обаче проверявали за покани на хартиен носител.

Опитах да обясня ситуацията – да се обадя на организатора на събитието. Настоявах да ме информират и тогава се появи служител на НСО, който ме помоли да излезе навън, заяви Дурманов пред Нова телевизия. Когато се появи служителят на НСО, започнах да снимам с телефона си. След като бях изведен навън, бях изолиран от двама полицаи от „Охранителна полиция”.

Дурманов уточни, че президентът не е бил на събитието в момента, когато е бил там.

Според НСО художникът се държал оскърбително и е ругаел полицейските служители. Дурманов отрича и казва, че е записал случката. И твърди, че служителите на МВР са го наругали, той им поискал обяснение и е бил арестуван.

Тогава той пита настойчиво кой е организатор на събитието, появява се човек от НСО и го моли да излезе. Двама полицаи от Охранителна полиция го извели и дръпнали настрани на сградата. Там го помолили да се легитимира и той им дал лична карта. Малко по-късно го арестуват.

Позицията на НСО е, че художникът е влязъл в остри пререкания с организторите, държал се е оскърбително, с поведението си се е стремял да предизвика конфликтна ситуация, обиждал е полицията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2854 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.01 | 14:58

3
Хей параноици,оставете човека на мира,за какво сте го арестували,без причина и без обяснение?Вече преигравате.

2014.12.01 | 14:56

2
еми ,нсо да Му снима картините , а може да Ги разглежда след 24 ч . щом Го е страх от художници ?
гошо

2014.11.29 | 15:43

1
"Енергоразпределителите" пазят Пинокио като очите си.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини