Забраниха ровенето в кофите за боклук в Неапол

  • 28 ноември 2014 09:57

  • 1284
  • 1
Забраниха ровенето в кофите за боклук в Неапол
© Getty Images/Guliver

Кметът на Неапол Луиджи де Маджистрис  забрани ровенето в уличните кофи за смет и търговията с добитите по този начин отпадъци.

Това той направи със специално издадена заповед, в която се казва, че санкцията за нарушителите е глоба от 500 евро, предвижда се конфискация на транспортните средства и унищожаване на всякакви уреди и съдове, свързани с тази дейност, която освен добив включва и търговия на улицата с изровените "материали".

Жителите на Неапол и предградията плащат годишно близо 300 милиона евро данък за събиране и извозване на сметта. Въпреки това градът от десетилетия живее в кризисна ситуация, която често води до обявяване на бедствено положение поради натрупване на битови отпадъци.

В момента тече съдебният процес срещу Чиприано Кианезе, наричан "краля на екомафията". Друг подсъдим в процеса е един от босовете на камората, Франческо Бидонети, пише Бинюз.

Според свидетелски показания, Кианезе е бил пълен монополист на складирането на битовите отпадъци не само от Неапол, но от цялата област Кампания, което му позволявало изкуствено да предизвиква кризисни ситуации и увеличаване на социалното напрежение.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.30 | 09:42

1
А кои тук се забрани това означава многохилядния цигански електорат на ДПС и Герб да измре от глад и повече да не печелят избори.

Добави коментар

Водещи новини