Хлебарки и мухъл в Инфекциозна клиника във Варна (снимка)

  • 28 ноември 2014 08:05

  • 1610
  • 1
Хлебарки и мухъл в Инфекциозна клиника във Варна (снимка)
©

В рубриката „Моята новина” по Нова телевизия майка изпрати тревожен сигнал относно състоянието на Инфекциозна клиника във Варна.

Тя споделя, че е прекарала кошмарни дни и нощи в клиниката сред хлебарки и лоши битови условия.

Една седмица след излъчването на репортажа ръководството на болница „Света Марина” отказва да допусне в клиниката екип на Нова телевизия, на завеждащият не е позволено да разговаря и нито една институция не е направила проверка по казуса.

Пред медията от РЗИ коментираха, че последно са посещавали клиниката в средата на октомври.

„Има подпухнала мазилка, има нарушения на теракота, паднали плочки и е дадено предписание за отстраняване на тези неща и спазването на противоепидемичния режим”, обясни д-р Анна Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол”, РЗИ-Варна.

Клиниката има срок за ремонта до май догодина. Дотогава условията ще бъдат такива. Оказва се, че докато тече ремонтът, пациентите не могат да бъдат преместени.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1610 1

Коментари 1

Добави коментар
mama

2014.11.28 | 09:24

1
Състоянието на инфекциозната болница в София е същото. Истински филм на ужасите! След седмица престой, смело мога да твърдя, че хигиената там е нулева. Перът се само чаршафи и са винаги в недостиг, децата гълтат дунапрен със зарази от дюшеците, одеалата са мръсни. Има само мивки и това е свичко, извод за душ има, но самият душ липсва. Срамота, а не грижа за нашите деца!!!

Добави коментар

Водещи новини