Нови препирни в БСП, избраха с таен вот Петър Кънев за шеф на комисия в НС

  • 27 ноември 2014 21:15

  • 2896
  • 3
Нови препирни в БСП, избраха с таен вот Петър Кънев за шеф на комисия в НС
© Булфото

Петър Кънев ще е шеф на комисията по икономика и туризъм в парламента.

Това реши БСП след инфарктно над 3-часово заседание на групата си и тайно гласуване. Изненадващо Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на предложи Румен Гечев като алтернатива на Кънев, който бе фаворитът на червеното ръководство. Изборът определи Кънев за шеф с 18 гласа срещу 14 за Гечев, пише в. 24 часа.

Червените се изпокарали и за местата в другите комисии. Пръв тон на скандала дал Кирил Добрев, който скочил срещу опита на ръководството да го извади от комисията за борба с корупцията и в крайна сметка останал в нея. Тъй като имало по повече кандидати за някои от комисиите, се решило да има тайно гласуване. Така Ангел Найденов отпадна от външната комисия, а Васил Антонов от тази по енергетика. На мястото на последния бе избран Таско Ерменков, когото ръководството въобще не включило в тази комисия. Георги Кадиев пък бил “наказан” да не е в бюджетната, затова днес червените отново ще се съберат да гласуват и изберат между него, Димитър Горов, Румен Гечев и Георги Търновалийски.

Заради червените скандали работата на парламента забуксува и в крайна сметка бяха избрани само 12 от 22 комисии. Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на от Патриотичния фронт застава начело на комисията по култура и медии. Днес патриотите трябва да получат още 2 комисии - за борба с корупцията, която ще се оглави от Валентин Иванов, и за контрол над ДКЕВР.

Ген. Стоян Тонев от ГЕРБ оглави здравната комисия. Станислав Иванов пое тази по околна среда, Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на - по вероизповедания и права на човека, Данаил Кирилов - правната. Спецслужбите ще се контролират от Димитър Лазаров.

Бившият ректор на УНСС проф. Борислав Борисов от АБВ оглави комисията за младежта и спорта. Очаква се колегата му ген. Михо Михов да вземе тази по отбрана.

Найден Зеленогорски от Реформаторския блок оглави регионалната комисия, а колегите му Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в и Гроздан Караджов поеха земеделската и транспортната.

Светлин Танчев от БДЦ застана начело на комисията по европейски въпроси и еврофондове.

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва от ДПС пое социалната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Социалистка

2014.11.28 | 09:26

3
Дайте на К. Добрев трансграничното сътрудничество. На Мая Манолова изборното законодателство.
DO ADMINA TURSKA KURVA

2014.11.28 | 07:04

2
EI KOPELE GNUSNO GOVEDO DA TI PUKNE SEMEISTVOTO KURVO----SPRI DA TRIESH DOLNA KURVO GROBARSKA V YSTATA TI STE GO NABUTAM
BOIKYYGLY JENATA NA AHMED DOGAN

2014.11.28 | 07:04

1
KURVATA BOIKO IZGALTA TONOVE SPERMA NA RAQANITE TURCI I TI ADMINE SE GOTVI PAZAVRO

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини