Магистрала край Милано бе затворена за часове след неуспешен опит за банков обир

  • 27 ноември 2014 19:58

  • 1636
  • 0
Магистрала край Милано бе затворена за часове след неуспешен опит за банков обир
©

Главната автострада в Италия беше затворена за няколко часа днес край Милано след неуспешен опит за банков обир, предаде БТА, цитирайки  ДПА.

Движението по магистрала А1, прекосяваща по-голямата част от Апенинския полуостров от Милано до Неапол, беше спряно край Лоди, на около 30 км югоизточно от индустриалната столица, след като престъпници я блокираха и в двете посоки малко преди 7 ч. сутринта. Те подпалиха малки камиони и коли и хвърлиха пирони на пътното платно, за да спрат движението. Бронираната кола, която те взели на прицел за обир, обаче успяла да се промъкне и това принудило престъпниците да избягат. Почистването на пътя продължило чак до обед, след което автострадата била отворена за движение. Полицията издирва осем или девет души във връзка с опита за обир, съобщи главният следовател в Лоди. Той добави, че при екшъна се чули изстрели, но пострадали няма.

Свидетел разказа следното: "Един от камионите, които по-късно бяха подпалени, ме засече и нарочно ме блъсна отстрани. Излязох от колата, за да говоря с шофьора, но той даде на заден и отново ме блъсна. После ме погледна и видях, че е маскиран. Затова побързах да се изтегля", казва свидетелят, цитиран от ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1636 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини