Пламен Димитров: Бюджет 2015 е грешен

  • 27 ноември 2014 18:58

  • 1954
  • 3
Пламен Димитров: Бюджет 2015 е грешен
©

За КНСБ е много притеснително, че в бюджет 2015 ще се ограничават само разходите. Това идва основно от орязване на заплати и замразяване на почти всички социални плащания. Няма никакви стимули за бизнеса. При пенсиите също има проблем. Масовите пенсии ще се увеличат с 1,9%, а най-високите ще скочат с близо 12%. Не знам как ще го обясним това на пенсионерите.

Това каза в предаването "Още от деня" президентът на КНСБ Пламен Димитров. Единственият път е увеличение на доходите, а такова нещо няма в бюджет 2015. Проблемите са много. Основният е енергийния сектор. Той е пред разпад. Там трябваше да се направи финансова инжекция от бюджета, но такава няма да има. От вчера го чета бюджета и виждам много плащания, които не мога да разбера къде отиват и за какво са. Всичко това за мен е грешен бюджет, който ще охлажда икономиката. Той ще доведе до намаляване на потреблението и увеличаване на дефлацията. Ще се загубят трайно работни места, които после ще възстановим много трудно. Още утре мисля да кажа тези неща на министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, с когото имаме среща. Ще ги кажа и на министър-председателя, закани се Димитров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1954 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
11

2014.11.29 | 15:54

3
С увеличение на минималната заплата само се вдигат осигуровките, а те и без това са непосилни за малките фирми.... Г-н Димитров, с увеличение на минималната заплата само ще се вдигнат заплатите на депутатите, които се изчисляват по мин. раб. заплата и ще фалират множество малки фирми, където работят много хора. Вашата работа е да защитавате интересите на трудещите, но увеличението на мин. работна заплата само ще създаде нови безработни.......които ще получават помощи от нашите данъци.
Излъган за пореден път гласоподавател!

2014.11.29 | 15:53

2
Вашите предложения са като глас в пустиня! От правителството се правят, че не ви чуват. Помислете какво да се направи, за да почувстват хората, че наистина се борите да се подобрят заплатите и пенсиите.От това, което се вижда в проекта за Бюджет 2015 става ясно, че въобще нямат намерение да помислят за доходите, както се обясняваше преди изборите. Да не говорим за увеличението на осигурителния доход от 24 месеца преди майчинство! Просто ще увеличат раждаемостта двойно! Време е хората да излязат на общонационална стачка!

2014.11.29 | 15:52

1
Кой ви финансира г-н. Димитров? От къде идва издръжката ви? Кой ви дава заплатите? Всичко изказано от вас е без значение.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини