Лиляна Павлова: В готовност сме за зимно поддържане на пътищата

  • 27 ноември 2014 15:27

  • 1163
  • 1
Лиляна Павлова: В готовност сме за зимно поддържане на пътищата
©

"Нямаме драстични притеснения. На територията на цялата страна има достатъчно техника и химикали за зимно поддържане", каза на пресконференция във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, съобщи „Фокус”.

Към 20 ноември с изключение на две територии – Перник и София Област (заради изтичане на договорите със сегашните изпълнители), навсякъде има готовност за зимно поддържане на пътищата. Павлова посочи, че организацията е в пълна готовност. „Към днешна дата, освен че се отчита готовност, се показва на практика и новият подход при изискванията за почистване”, подчерта тя. Павлова посочи, че и в момента има зимно поддържане, тъй като по магистрала „Хемус” и Пернишко вали сняг. Машините почистват по новите изисквания, да се почиства 6 часа предварително.

„На този етап мога да декларирам, че сме в готовност и мобилизация”, каза Павлова. Тя посочи, че с приемането на актуализацията на бюджета бяха осигурени средства и от понеделник започва разплащането за зимно поддържане.

Пари ще има от другата седмица. Предоставени са 13 млн. лева. Ще се направят подготвителни дейности там, където все още не вали сняг – изкърпване на пътната настилка, поставяне и ремонт на мантинели и маркировка, за да се осигури безопасност на движението в проходите и магистралите, каза още Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1163 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BeIn Sports

2014.11.28 | 02:39

1
Lili shte ti badanosvam djankata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини