Забавя се реконструкцията на жп линията Димитровград-Свиленград

  • 27 ноември 2014 14:44

  • 1019
  • 0
Забавя се реконструкцията на жп линията Димитровград-Свиленград
©

Според министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета отчуждителни процедури биха могли  да забавят изпълнението на проекта за модернизацията на железопътната линия Димитровград - Свиленград.

Той каза това днес пред журналисти в Димитровград, след като инспектира строителните дейности в участъка, предаде БТА. По думите на министър Московски особено сериозен е проблемът в Симеоновград, защото там в продължение на шест - седем месеца не могат да бъдат издирени собствениците на имоти, за да се пристъпи към отчуждителни процедури. Проектът се финансира по оперативната програма "Транспорт" 2007 - 2013 г. и трябва да бъде завършен до края на следващата година.

Московски изрази надежда по-скоро да бъдат приети законодателни промени, които да позволят по-бърза процедура за отчуждаване при строителството на обекти от национално значение. "Обявих, че ще рестартираме процедурата по приватизацията на "Товарни превози" - нямам друго решение за товарните превози. Там, извън мандата на ГЕРБ, са дадени осем лиценза на частни карго превозвачи, които работят на конкурентен принцип", каза министърът.

Според него БДЖ "Товарни превози" е обречено да губи дела си в този бранш, така че не виждал друго спасение. Концентрираме се в стабилизирането на "Пътнически превози", посочи министър Московски. Той изрази надежда, че в рамките на следващите две години ще бъдат осигурени нови влакове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1019 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини