Преместиха Злати Златев-Златистия във Варненския затвор

  • 27 ноември 2014 14:15

  • 3755
  • 2
Преместиха Злати Златев-Златистия във Варненския затвор
©

От няколко дни бившият шеф на ВИС-2 в Дупница Злати Златев-Златистия е преместен във Варненския затвор.

Той излежава 18-годишна присъда за убийството на Любомир Мантарков-Мантарката. В началото на месеца Златистия напусна затворническото общежитие в Самораново и отиде повторно на лечение във варненска клиника. Преди това той лежа два месеца в същата клиника, където му е извършена операция на крака. В болницата Злати Златев е пуснал молба до Министерство на правосъдието с искане да бъде преместен от затворническото общежитие в с. Самораново във Варненския затвор, пише Struma.bg. Мотивът му за преместването е, че ще е по-близо до клиниката, в която се налага често да се лекува.

18-годишната си присъда Затистия започна да излежава в Централния софийски затвор, преди около 2 години беше преместен в общежитието в с. Самораново, което се намира на около километър от родния му град Дупница. Във Варна живее синът му Йордан, който е наемател на фитнес зала. Златистият бе осъден за жестокото убийство, което извърши през месец ноември 1997 г. в центъра на Дупница. След скандал той простреля смъртоносно Мантарката, който стопанисваше заведение в центъра на града.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3755 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.28 | 14:37

1
Знаеш ли колко много ги интересува хората къде е преместен един престъпник хората нямат хляб да ядат няма с какво да си гледат децата вие ни занимавате с разни идиоти!
Майна

2014.11.29 | 14:13

2
Виж са майна,тоя винаги ще си остане фактор в България!!!

Добави коментар

Водещи новини