Плевнелиев и Цачева почетоха паметта на загиналите в Първата световна война

  • 27 ноември 2014 13:34

  • 2034
  • 3
Плевнелиев и Цачева почетоха паметта на загиналите в Първата световна война
© Булфото Архив

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното участваха в церемонията по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин. Те се преклониха пред паметта на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война. На церемонията присъстваха и министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., военни, ветерани.

"Днес е ден на памет и преклонение пред величието и героизма. Днес се прекланяме пред нашите деди", отбеляза в словото си Цачева. "Силата и величието на България винаги се коренят в несломимия български дух. Те са неизчерпаем извор на нашата гордост, те са нашето основание за европейско самочувствие. Пред величието на героите, пред падналите за свободата на България дължим поклон", каза председателят на парламента.

Цачева отбеляза, че няма по-истинска българска войнишка песен от химна на Българската армия "Велик е нашият войник", която била написана край Охрид през 1916 г. "На българските позиции младият офицер подпоручик Константин Георгиев от 23 пехотен Шипченски полк пише стихотворението, а войникът Михаил Шекерджиев само за една нощ композира музиката. И песента, изпята от спонтанен войнишки хор, зазвучава за първи път в самото сърце на Охрид", припомни Цачева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2034 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
hasan

2014.11.28 | 05:59

3
Saluting all who fought and die for the formation of the Republic of Bulgaria - known and unknown soldiers.
DO BOIKO ANALA

2014.11.28 | 05:57

2
XAXA PEDERASA I KURVATA-KOLKO SA MI PROTIVNI
Аз питам

2014.11.27 | 20:56

1
А ще почетат ли паметта на загиналите мирни граждани на София от англо-американските бомбандировки през Втората Световна Война ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини