Целулитът е полезен за здравето на жените

  • 27 ноември 2014 10:49

  • 1681
  • 0
Целулитът е полезен за здравето на жените
©

Не бързайте да се борите с целулита! На някои този призив може да се стори абсурден или най-малко странен – жените влагат толкова усилия и средства за лечение на на целулита, че такъв съвет изглежда просто нелеп. Но, оказва се, в подобен подход има здрав смисъл, пише zdrave.bg

Неотдавна публикуваните резултати от изследване, проведено от Център за диабет, ендокринология и метаболизъм към Университета на Оксфорд, Великобритания, сочат, че мастните наслагвания по бедрата на жените понижават риска от захарен диабет и сърдечни заболявания, съобщава Ройтерс.

Причината е в това че синтезът на женските полови хормони е тясно свързан с наличието на достатъчно мастна тъкан. А от хормоните на свой ред зависи правилното функциониране на репродуктивната система при жените, и не само на нея. Този мастен слой е богат на адипонектин, който възпира възпалителните процеси и възпрепятства запушването на артериите. Естрогените (женски полови хормони) са не само фактор, определящ сексуалността, но и важна стъпка за профилактика на атеросклерозата.

Именно затова може уверено да се твърди, че мастните запаси по бедрата на жените помагат за по-доброто здраве, като защитават от диабет и сърдечно-съдови заболявания, твърдят британските учени. Разбира се, стремежът към красота и добро самочувствие също е важен, допълват те, но малко целулит няма навреди, напротив – ще помогне за по-доброто здраве на жената.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини