БСП нямало да пусне АБВ в ПЕС

  • 27 ноември 2014 09:13

  • 1572
  • 3
БСП нямало да пусне АБВ в ПЕС
© Булфото

Лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно е категоричен, че няма да допусне членство на АБВ в Партията на европейските социалисти.

„Все по-често чувам изявления на политици от АБВ, че няма лява и дясна политика. Щом е така, защо настояват да бъдат приети в ПЕС и в Социнтерна. Да кандидатстват да ги приемат в либерално-демократичния алианс“, заяви в Стара Загора председателят на социалистите. Той коментира, че участието на партията на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в правителство, което демонстрирало, че ще води дясна политика, му дава пълно основание да се възпротиви срещу кандидатурата за европейската левица, пише "Преса".

„Няма да позволим ПЕС и Социнтернът да се превърнат в брошка на ревера на АБВ. Това, че част от ръководителите им имат лява биография, далеч не е достатъчно за членство в тези две организации“, настоя Миков.

По думите му, щом има решение по даден въпрос от страна на Националния партиен съвет, местните организации трябвало да го изпълняват. Той даде пример с бавещото се от 2010 година издаване на електронни членски партийни карти. Срокът за изпълнението на това решение е 6-месечен, настоя той.

Най-вероятно следващото заседание на 48-ия конгрес на БСП ще се проведе през пролетта. На него ще бъдат приети критерии за лява местна политика, посочи Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Лично той не виждал смисъл от повсеместна смяна на местните ръководства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1572 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1

2014.11.27 | 17:13

1
От кога ПЕС пита Смотаняка Миков кого да приемат и кого не ?

2014.11.27 | 17:14

3
Ама Миков е прав Първанов като води дясна политика какво ще прави в ляво пространство да ходи при десните,или тои иска и на двата стола ама от два стола та на земята нали знаеш тази поговорка тя не е измислена тя е доказана!
stoiko

2014.11.27 | 17:13

2
goljam strh ot razpadane,vapreki si4ko ste se razpadnete,zastoto ste mosennici

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини