Бутат незаконните бараки, построени на мястото на блок 20 в Ямбол

  • 27 ноември 2014 08:06

  • 1765
  • 0
Бутат незаконните бараки, построени на мястото на блок 20 в Ямбол
©

Блок 20 в квартал „Райна Княгиня” в Ямбол влезе в новинарските емисии през септември 2010 година. Заради безстопанствеността на обитателите сградата непрекъснато се рушеше. Ромските семейства там дори сваляха дървената дограма от прозорците, за да палят печките си с нея. Полуразрушеният блок създаваше опасност за живота на хората и общинската управа взе решение за събарянето му.

Някои от наемателите се настаниха при роднини, но много хора останаха навън в палатки и бараки.

В началото на ноември от общината премахнаха незаконните постройки, но в очакване на зимата импровизираният палатков лагер продължава да расте.

Всеки в лагера е предупреден, че незаконните постройки, изградени върху публична общинска собственост, трябва да бъдат премахнати. Хората, които имат право на общинско жилище, ще трябва да се наредят на опашката от близо 1000 крайно нуждаещи се.

Свободният наем е невъзможен вариант за повечето семейства, защото почти всички там са без работа.

Според решението на общината обаче постройките ще бъдат премахнати.

„Тези, които са незаконно построени, трябва да се махнат оттам. Такъв е законът. Ако някой от тях отговарят на изискванията да бъдат подпомогнати от общината, когато им дойде редът, защото има над 800-1000 семейства, които чакат и те са в не по-добро положение от тези, които са си направили палатките отвън”, заяви пред Нова телевизия кметът на Ямбол Георги Славов.

От кметството очакват и намесата на социалните служби, тъй като децата в бараките живеят без елементарни хигиенни условия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини