Кунева: За първи път сме единодушни за нуждата от съдебна реформа

  • 26 ноември 2014 21:31

  • 1256
  • 5
Кунева: За първи път сме единодушни за нуждата от съдебна реформа
© Булфото

За първи път обществото е единодушно за необходимостта от съдебната реформа. Това каза в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

По думите й дори и противниците на тази реформа в крайна сметка са я подкрепили.

„Получи се критична маса от хора, които подкрепят съдебната реформа и това е много важна основа за следващи стъпки. Сама по себе си тази реформа означава икономика. Това е въпрос на доходи, на работни места, на политика, свързана с растежа на доходите и икономиката”, коментира вицепремиерът.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 допълни, че много инвеститори са напуснали България именно заради липсата на сигурност и справедливи съдебни решения.

„В стратегията е предложено ВСС да се раздели на две колегии – прокурорска и съдийска - нещо, което и главният прокурор подкрепи. Освен това, се предвижда да има прозрачен избор на членовете, ежегодни доклади, мерки за предотвратяване на конфликт на интереси, както и провеждането на прозрачни конкурси и ефективни атестации”, допълни Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Според вицепремиера резултатът от съдебната реформа ще бъде подредена държава с ясно върховенство на закона.

Последвайте канала на

1256 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.27 | 23:56

5
То убоу чи сте единодушни по нуждата, ама кат слушам отчето дет сте турили за министър как бавно и полека ще се прави нуждата, е ясно, че ще я докарате само да акането.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.27 | 12:25

4
Волен Сидеров и АТАКА подкрепиха ДПС в миналото правителство, с което се съгласиха фирмите на ДПС да изсичат горите ни. Както АТАКА се съгласиха да премахнат Горските стражи във Варна и Бургас за да може фирмите на ДПС безпрепятствено да изсичат горите ни, десетки служители на горското останаха без работа заради идиотина Волен Сидеров, който подкрепи правителството на ДПС и БСП, с което стана съучастник във изсичането на горите ни!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.27 | 12:25

3
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Велика България

2014.11.27 | 12:25

2
Ами хайде тогава уволнявайте Цацаров, който всеки вече знае, че е Прокурор на Дявола-Мафията!

2014.11.27 | 12:25

1
Дъра-дъра два чадъра.Кажи ми как ще стане,като нищо не умеете, освен да лапате пари!

Добави коментар

Водещи новини