Запрятаме ръкави, за да не се стигне до дела в Европейския съд, обяви екоминистърът

  • 26 ноември 2014 19:29

  • 1551
  • 2
Запрятаме ръкави, за да не се стигне до дела в Европейския съд, обяви екоминистърът
© Булфото

Ще бъде направено всичко възможно, за да не се стигне до дела в Европейския съд. В сферата на околната среда имаме 12 открити наказателни процедури. По всички тях запрятаме ръкави и ще действаме така, че да не се стигне до съд.

Това увери в Русе министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, помолена да коментира съобщението от Европейската комисия, с което се изисква от България да се намали равнището на серен диоксид в околната среда.

Василева обясни, че това е текуща наказателна процедура, която е в ход. Навлиза се в последваща фаза с необходимост от страната да се отговори какви действия и мерки са предприети. Наблюдават се параметрите и емисиите в годините.

"Имаме намаляване, което се докладва на Европейската комисия. Информацията, която е налична в Изпълнителната агенция по околната среда, ще бъде предоставена на ЕК, а също и всички допълнителни мерки, които са взети в годините", каза Василева, цитирана от БТА.

Тя уточни, че това е процедура, която е стартирала по повод на нарушения още в началото на периода, когато България е станала държава-членка на Европейския съюз, "т.е. следи се в годините превишаването на нормите и съответно параметрите, които са изискуеми съгласно европейското законодателство".

Последвайте канала на

1551 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Куроcана Кинкйо

2014.11.27 | 08:02

1
"Запрятаме".............ха,ха,ха...........тая ли ще ни е миниcтър бе?

2014.11.27 | 09:23

2
Да беше ти направила една чекия нали! Ти неразбираш ли,че ако ни го нахлузят от Брюксел,кльощавия ти задник,ще окльощавее още повече...кавал!!

Добави коментар

Водещи новини