Плевнелиев откри благотворителна изложба (снимка)

  • 26 ноември 2014 18:49

  • 1291
  • 3
Плевнелиев откри благотворителна изложба (снимка)
© Президентство

Европейските фондове до 2020 година предвиждат подкрепа на социалното предприемачество, което създава алтернативна заетост на уязвими групи от населението и е инструмент за активно социално включване.

Това отбеляза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в приветствието си към организаторите и гостите на благотворителната изложба „Да твориш в Родопите“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Експозицията в Музея за история на София включва 14 уникални текстилни композиции, изработени от жени в неравностойно положение по проекта „Обучение по практически и пазарно ориентирани занаяти за хора в неравностойно положение и повишаване на заетостта и възможностите за икономически просперитет в слаборазвит район като Западните Родопи”.

„Този проект е преди всичко проект на социално предприемачество. Успехът му се дължи на съчетаването на предприемаческия дух и на социалните ценности. Изграждането на нови партньорства със социална отговорност и мотивация е създало уникален продукт”, подчерта държавният глава.

Президентът определи като безспорни ползите от проекта, който „не само променя отделни човешки съдби чрез създаването на заетост, доходи и сигурност, а подпомага социалното и икономическо развитие на Западните Родопи“. Убеден съм в големия смисъл на този проект и сигурен съм в неговата устойчивост ”, каза още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Със средствата от продажбата на експонатите ще бъде учреден фонд за обучение и развитие на устойчива заетост за жени в неравностойно положение в Родопската област.

Сред гостите на изложбата бяха представители на дипломатическия корпус, художници и артисти.

Последвайте канала на

1291 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.11.28 | 22:45

3
Paliacho,sedi si doma,ne se pravi na socialno zagrijen.Ti si edin ot tia kadeto ograbiha i izpraha parite na naroda-komunisticheski ibrik !

2014.11.28 | 22:45

2
A kolko e xybav jivota na prezidenta..dale4 ot realnosta v stranata dale4ot Mangalite ybiizi dale4 ot mizeriata i lixvarite..kato pisano iai4izenze tama v palata si na toplo i sigorno aaa.....
hasan

2014.11.27 | 11:41

1
Thumbs up for the President.

Добави коментар

Водещи новини