Кунева се оплакала на Борисов, че ДБГ нямат областен управител

  • 26 ноември 2014 18:42

  • 3087
  • 39
Кунева се оплакала на Борисов, че ДБГ нямат областен управител
© Булфото

Лидерът на "Движение България на гражданите" и вицепремиер Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 се е оплакала на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че от петима назначени областни управители от квотата на Реформаторския блок няма нито един на нейната формация. В креслото на областен управител на София ще седне не Стамен Янев от ръководството на ДБГ, а зам.-председателят на НПСД на Корман Исмаилов, Веселин Пенев.

Борисов й отвръща, че приема реформаторите за единен субект. Това се вижда от стенограмата от днешното обсъждане по време на редовното заседание на правителството. Стенограмата е публикувана на сайта на Министерски съвет. "Само че вътрешната динамика показва, че имаме двама чудесни хора от ДСБ - областни управители за Видин и за Сливен, техни предложения, двама чудесни хора от СДС - предложения за Бургас и Стара Загора, и един също така чудесен човек от БЗНС, Народна партия "Свобода и достойнство" и ДСБ - за София. В тази картина обаче липсва "България на гражданите", казва Кунева пред колегите си.

"Господин премиер, колеги, очевидно това беше една сериозна политическа работа, която се извърши, за да се стигне до този списък с хора. Сигурна съм, че всички кандидати имат своето предимство и своята тежест. Аз, като хора подкрепям всички, но имаме основание да кажем, че специално в Реформаторския блок, знам, че това е коалиция с по-различна вътрешна динамика, че моите колеги са притеснени, че вчера до последно е имало други предложения", казва Кунева.

И добавя: "Накратко, с неудобство, че ще трябва да формулирам квотния принцип, но 5 областни управители за Реформаторския блок е чудесно постижение. Аз искам да Ви благодаря най-напред от името на Реформаторския блок за това наистина коректно и чудесно поведение. Само че вътрешната динамика показва, че имаме двама чудесни хора от ДСБ – областни управители за Видин и за Сливен, техни предложения, двама чудесни хора от СДС – предложения – Бургас и Стара Загора, и един също така чудесен човек от БЗНС, НПСД и ДСБ - за София. В тази картина обаче липсва "България на гражданите". Като се има предвид каква е тежестта вътре в самата група, на мен много ми се иска да помислите и върху това. Бяхме предложили кандидат, специално за София…".

Кунева изразява съжаление, че говорила по тази тема, но "аз не съм ви притеснявала лично за това, господин премиер, нито госпожа Бъчварова, но имам задължението да предам, от една страна, благодарности от Реформаторския блок, от друга страна, да изкажа известни притеснения за това, че всички партии трябва да видят представителство".

Премиерът й отвръща, че казаното от нея е вярно – "има коалиционни споразумения, има си режим на действия във всяка една партия". "Специално аз, Реформаторския блок го приемам като единен субект и когато ми се дадат кандидати, затова и с 15 дни близо се забавихме до назначаването на областните управители, не искам да прехвърлям тежестта към вицепремиера Бъчварова, защото тя водеше всичките преговори, би било ми по-лесно и по-изгодно, но в случая се съобразявам с първите ваши думи, което беше, че всички те са прекрасни хора, и предлагам да спрем дотук, защото щом са прекрасни хора, значи назначенията ни са правилни", добавя той.

След това допълва: "Повярвайте ми, в нашата партия ГЕРБ също има много хора прекрасни, които не са посочени. Нека тези хора покажат качества, нека се справят с работата, аз съм ви казал и друг път – на първата година започва да се говори за ремонт на кабинета, винаги се правят ремонти, няма как едни ще теглят много напред, други като изостават – ще бъдат сменяни."

"Така че предлагам, за да не ми прехвърляте отговорности, които не са мои, в противен случай би излязло, че аз по някакъв начин се намесвам в Реформаторския блок (което, пази Боже, да си го помисля дори!), затова – дали сте ми официално тези имена, съобразила се е госпожа Бъчварова с каквото се е съобразила, предаден ми е, разписани са. Петнадесет дни ви беше достатъчно да се оправите с тази работа. Щях, кълна се, да се съобразя с вас, ако бяхте казали: "За този човек аз не съм съгласна, защото не е прекрасен човек, или не е добър човек, или има еди какви си…", коментира министър-председателят и добавя: "Щом сме съгласни, че са добри – моля те, приеми ги, да вървим напред, защото иначе ще превърнем Министерския съвет в разговор, който не е наша работа, на останалите министри да се интересуват кой от кого е предоставен."

"Ако се обърна към госпожа Танева в момента с назначението на областен управител в Сливен, искам да й видите физиономията само каква ще бъде. Но това мен не ме касае. Дадени са ми имената. Така както и от АБВ имат в Пазарджик областен управител… Толкоз. Хубав – лош, вървим напред, важното е администрациите да работят", приключва изказването си Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3087 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар

2014.11.27 | 12:30

39
Za6to podmenihte vota na horata,koito glasuvaha za GERB?Tezi ne sme gi izbirali,izbrahme GERB s mnozinstvo.

2014.11.27 | 12:30

38
Za6to kadrite ne sa na GERB,a sa na partii s po edin-dva procenta?????????????

2014.11.27 | 12:28

37
Иди и се оплачи на БКП-то.Вие и двамата сте от там!
Крум Усаински - Крупник

2014.11.27 | 12:26

36
Нима 480 000 бюлетини се напечатаха сами ?

2014.11.27 | 11:15

35
Бойко за какво са ти 8 милиарда ? За да можеш пак да возиш бистришките тигри на Къгъра ?
ИФ ББ ЦЦ РП 10

2014.11.27 | 11:14

34
НЕ ЗЛАТАНОВ , А НИЕ СМЕ ЗА ЗАТВОРА !

2014.11.27 | 08:48

28
Бойко наиба турците от АТАКА
Крум Усаински - Крупник

2014.11.27 | 08:49

33
ББ умря на чепа на ДП-10 :)))

2014.11.27 | 08:48

32
Алоооооооууу Ваньооо
една

2014.11.27 | 01:17

20
Любо, защо си толкова грозен?
Крум Усаински - Крупник

2014.11.27 | 08:48

31
Нима забравихте 480 000 фалшиви бюлетини ?
герПераст

2014.11.27 | 08:48

30
Очакваме данък пенсия !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини