ПФ: Някой нарочно налива масло, за да оттеглим подкрепата си (обновена)

  • 26 ноември 2014 17:55

  • 3923
  • 30
ПФ: Някой нарочно налива масло, за да оттеглим подкрепата си (обновена)
©

Нямаме друг полезен ход освен да оттеглим подкрепата си към правителството, ако е вярна новината за назначението на Веселин Пенев за областен управител на София.

Това заяви в кулоарите на парламента Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, съпредседател на Патриотичния фронт. Днес той се срещна с военния министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., но темата се измести към назначаването на новия областен управител. "Това назначение е неприятна новина. Това, ако е вярно допълнително усложнява нещата. Може би имаме само един ход в тази ситуация и той е оттегляне на подкрепата към кабинета", каза още Каракачанов. "Ако приемем, че за назначението на Орхан Исмаилов нещата не са били ясни и е станало в бързината, след като сме провели разговор преди една седмица и ако се назначава зам.-председател на тази партия на поста Областен управител на София, това честно казано е лош знак. След като една партия с един представител в парламента може да получи такива властови позиции, не знам това за какво говори", коментира Каракачанов. Той отбеляза, че Веселин Пенев не е от друг етнически произход, но реакцията им е същата, което показва, че позицията им е принципна.", допълни той.

Каракачанов каза още, че по времето на преговорите за съставяне на кабинет са знаели много добре кои партии участват в РБ, но многократно са заявявали, че представители на „Народна партия за свобода има достойнство” е неприемливо да бъдат на подобни ръководни постове”. „Ако това е вярно, аз не виждам смисъл повече да си говорим каквото и да било”, каза още Каракачанов. Той каза още, че започва да мирише, че нарочно се налива масло в огъня, за да оттеглят подкрепата си от мнозинството.

"Коалиционният съвет на ПФ ще реши дали Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си от кабинета. Днес имахме консултативен съвет на ПФ, на който с Валери Симеонов запознахме колегите си с позициите ни и  им дадохме срок от няколко дни всяка партия да вземе своето решение. Идната седмица във вторник или в сряда да се събере Коалиционния съвет, за да вземе решение", разкри Каракачанов. Според него в момента някои от партньорите във формацията са за запазване на спокойствие, а други настояват за оттегляне на подкрепата. На въпрос дали ще разговарят отново с премиера Каракачанов отговори, че не вижда смисъл повече да си говорят с него за каквото и да било.

Запитан дали министър Ненчев ги е информирал за искане от страна на НАТО за разполагане на военни части в страната ни, Каракачнов каза, че не са разговаряли за такова нещо. Според политика разполагане на допълнителни войскови части на НАТО в България само би усложнило ситуацията и отношенията ни с Русия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3923 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2014.11.27 | 09:36

30
БОЙКО ПРАВИ ГРЕШНИ ХОДОВЕ С ТЕЗИ НАЗНАЧЕНИЯ, ПАТРИОТИТЕ СА ПРАВИ.
д-р Менгеле

2014.11.27 | 09:36

29
Отвратителната и престъпна мутра Боко Тиквата, олигави Каракочанов и тия от ПФ. Който се е доближил до тая гнус ГЕРБ и Тиквата, после дълго време е на бунището!
милко великов

2014.11.27 | 04:55

5
Ти пък кой си насранко.Ходи да ближеш насрания задник на волен.
Сиктир марш !

2014.11.27 | 09:36

28
Хайде,пак им натиснаха бутона на ченгетата от ПФ ! Исмаилов бил опасен турчин. Сега и Пенев ли се явява според тях опасен турчин ? Ами след като искат да кадруват, да бяха влезли открито в изпълнителната власт. Като ще търсят постоянно поводи да клатят БГ правителството в онаследения пълен батак, най-добре да вървим направо на нови избори !

2014.11.27 | 09:35

27
Няма, няма да я оттеглите , защото пак ще ти спрат ракийката.
поли

2014.11.27 | 09:35

26
предното правителство отпусна хватката около врата на народа ,а сегашното отново я затяга!ДОКОГА ЩЕ ИЗДЪРЖИ НАРОДА?
ПАТРИОТ

2014.11.27 | 09:34

25
Патриоти, спасете достойнството си и се оттеглете за да запазите уважението на хората!

2014.11.27 | 09:34

24
Ще използват ГЕРБ и ПФ за носни кърпички и ще ви изхвърлят,това е цялата история.ПФ и да се оттегли и да не се оттегли,ще увеличи гласовете си,но за ГЕРБ ще е най-фатално.За съжаление.
lubo angelov pederasa na huq mi ukrasa

2014.11.27 | 09:33

23
BOIKO MIGITURKO,POGARNIKAR TAP

2014.11.27 | 09:32

22
БПС си бяха дали задника под наем на ДПС и видяхме до къде я докараха. Сега мутрата пробва колко ви е акъла. Трябваше още с назначението във военното министерство да се оттеглите. Трябва да лъсне ясно подкрепата на ДПС.

2014.11.27 | 08:15

21
на избори...предния път гласувахме за Бойко,но се вижда ,че няма воля за промяна...вече сме с ПФ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини