ЕК започва две наказателни процедури срещу България

  • 26 ноември 2014 14:13

  • 1210
  • 4
ЕК започва две наказателни процедури срещу България
©

ЕК обяви, че започва две нови наказателни процедури срещу България - за безопасността на пътищата и енергийната ефективност.

Комисията иска от България и още 3 страни да приложат правилата на ЕС за обмен на информация за пътните нарушения, която обхваща нарушения като шофирането с превишена скорост и в нетрезво състояние, позволява идентифицирането и съдебното преследване на шофьори от ЕС във връзка с нарушения, извършени в държава, различна от държавата, в която е регистриран автомобилът им. Държавата, в която е извършено нарушението, е тази, която решава какви мерки да бъдат взети.

От Еврокомисията искат още България и Унгария да транспонират изцяло законодателството на ЕС за енергийна ефективност. Съгласно тази директива държавите от ЕС трябва да постигнат определени икономии на енергия през периода от 1 януари 2014 г. до 31 декември 2020 г.

Те трябва да направят това чрез задължителни схеми за енергийна ефективност или други целенасочени политики за насърчаване на енергийната ефективност в домакинствата, промишлеността и транспорта.

Сред останалите изисквания са: енергийни одити на големи компании на всеки четири години, повече права за потребителите по отношение на измерването и таксуването на енергийното им потребление, ежегодно обновяване на поне 3% от сградите на централното правителство и енергийно ефективни обществени поръчки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1210 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кали

2014.11.27 | 01:49

4
Смятайте само докъде са стигнали нещата с Европейският съюз !!! Започнаха й да ни съдят вече !!! Оказа се , че не са ни истински приятели !!! Така излиза !!!
национал социалист

2014.11.26 | 19:17

2
Много ми е интересно кога ЕК ще започне наказателни процедури спрямо България заради мизерно ниските доходи и несправедливото заплащане както и робския труд ? ЕК е една кофа с лъжи и л...а

2014.11.27 | 01:47

3
ЕК не е кофа с лъжи и лай.на,виновниците и предателите са в България,повярвай ми!И те не искат това положение да се промени,защото така им е удобно и лесно се краде.Всички партии и преди и сега се управляват от същите хора и фамилии,които управляваха и през комунизма,независимо като какви се представят - демократи илио чертвени или други.Мафията си има държава.Те се плюят и топят едни други пред ЕС и ЕК,в борба за кокала,нищо повече,оттам идват и наказателните процедури.

2014.11.26 | 18:33

1
АЛООООО ЕВРОПАТА МНОГО ПОЧНАХТЕ ДА НИ СЪДИТЕ. ЗАТВАРЯТЕ НИ ЦЕНТРАЛИТЕ, УНИЩОЖАВАТЕ НИ ИКОНОМИКАТА, РАЗДАВАТЕ ПАРИТЕ НА МАФИОТИТЕ КОИТО НЕ СТИГАТ ДО НАС. Е ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА ЕВРОПА ЩЕ ВИ ДАМ БЕ КЕЛЕШИ ПЛАДНЕШКИ ОБИРДЖИИ ТРЕТОПОЛОВАТА ВИ МАМИЦА.

Добави коментар

Водещи новини