Развяха знамето на Илинденското въстание в НС (галерия+видео)

  • 26 ноември 2014 14:08

  • 1906
  • 1
Развяха знамето на Илинденското въстание в НС (галерия+видео)
© Булфото

Благодаря за готовността да продължите това дело, което ми е завещано от моите прадеди – да опазя и да съхраня бойното знаме на въстаниците от Енидже Вардар. Знаме, което е свързано с героичната история на нашия народ", каза Анка Николова Хикимова – Колакова по време на церемонията, на която връчи на председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Знамето е пазеното от семейството й в продължение на 111 години.

„Гордея се, че през всички тези години нашият род успя да запази това знаме, а днес вече е дошло време знамето на Апостол войвода и стотиците български революционери и народни деятели да отиде там, където му приляга – редом до знамената на Охридските, Стружките и Странджанските въстаници. Моята лична, човешка молба е то да бъда запазено така, както са го пазили всички преди мен и да могат нашите деца да го виждат тогава, когато учат собствената ни история, защото от нея могат само да се гордеят”, заяви Колакова.

Тя благодари за сърдечното и топло посрещане в българския парламент, един от символите на съвременната българска държава.
Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 предаде знамето на д-р Соня Петкова, директор на Националния военноисторически музей – там, където се съхраняват всички знамена на българите от Македония и Одринско.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кали

2014.11.28 | 09:41

1
А спомняте ли си следните слова : ,, Отечество любимо колко хубаво и скъпо си ти .......... , пълно със славна история и култура на българите ни от всички краища на България !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини