Кунева: Стратегията за съдебна реформа трябва да влезе в НС до края на годината

  • 26 ноември 2014 14:01

  • 1343
  • 1
Кунева: Стратегията за съдебна реформа трябва да влезе в НС до края на годината
©

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще работи за това до края на годината стратегията за съдебна реформа да влезе в парламента.

Кунева обяви това пред журналисти преди да влезе на днешното обсъждане на стратегията в Съдебната палата. Тя добави, че ще направи всичко възможно стратегията да се превърне в европейска политика, защото по думите й без съдебна реформа и без влизане на България в Шенген, страната ни няма да има икономика. "Имаме достатъчно нисък Брутен вътрешен продукт и всички инвеститори, които питате, ще ви кажат, че в основата е несигурност, която се поражда от правната рамка, често сменящи се противоречащи си закони, от  правилата, по които функционира съдебната система, и от присъствието на България в Шенген", посочи още Кунева. Тя добави, че ще направи така, че да може всяка система да си говори с другата и да бъде подчинена на едно - България да има добра икономика, базирана на много стабилно върховенство на закона.

На обсъждането на стратегията присъстват и министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, юристи, членове на ВСС, съдии и политици.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1343 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
11

2015.07.01 | 21:02

1
тази не беше ли от ндсв??

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини