Росен Петров: Проблемът с радикалния ислям у нас е реален

  • 26 ноември 2014 13:33

  • 1544
  • 8
Росен Петров: Проблемът с радикалния ислям у нас е реален
©

Проблемът с радикалния ислям у нас е реален. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от Българския демократичен център и зам.-председател на "България без цензура" Росен Петров. Коментарът му е по повод проведената от ДАНС операция в Южна България и решението на НС да бъде изслушан шефът на родното ФБР. "У нас отдавна има данни, че се проповядва селяфитски ислям. Въпросът е, че нямаме легално определение на това що е "радикален" и що е "нормален" ислям, коментира още народният представител.

"Следих изказванията на хората от Пазарджик, които си пускат дълги бради и карат жените си да ходят с бурки и самият аз не мога да преценя дали това е форма на радикален ислям или на нормален", добави Петров. Той припомни, че джамията в Пазарджик действа 20 години извън надзора на Мюфтийството. "Смятам, че това, което се случва, всъщност се случва в целия свят - радикалният ислям се засилва.

Неслучайно в Пазарджик имаме човек с две присъди за радикален ислямизъм – бяха намерени документи, които открито проповядват въвеждането на Шариата.

А той отменя всяка друга форма на управление освен законите на Корана. Човекът, който бе осъден, при влизането на съда, отказа да стане на крака. И на въпроса "защо?", той отговори, че става само пред Аллах. Затова трябва да бъдем особено внимателни към антиислямските изказвания в България, защото те само засилват радикализирането на хората, изповядващи ислям. Нека все пак не се забравя, че "ислям" означава "мир", подчерта Петров.

Според него не е срамно това, че службите може да са поспали нещо, след като и самият американски президент призна, че неговите служби, които са на много по-високо ниво от нашите, са пропуснали появата на Ислямска държава в Сирия и Ирак. „Затова съм удовлетворен, че НС прие предложението на БДЦ да се изслуша шефът на ДАНС, за да даде повече информация за онова, което се случва", посочи още Петров.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1544 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Перун

2014.11.28 | 02:39

8
Един истински патриот като Петров застава в защита на Българщината
nue

2014.11.27 | 15:47

7
а от кога този палячо стана капацитет и да дава експертно мнение?
Таска

2014.11.27 | 15:47

6
Радикайлния ислям е сериозен проблем с който трябва да се заемем.
Киров

2014.11.27 | 15:47

5
Мисля, че нещата изобщо не са за подценяване. Много източници говорят, че в България има канал свързан с ИД.
Красимир

2014.11.27 | 15:46

4
България ще стане турски санджак. Ако не се предприемат мерки.
IS

2014.11.27 | 15:46

3
KRVANIT SI VIRVI KUCETO SI LAE BAU BAU BAUUU
Анонимен

2014.11.27 | 15:46

2
Вече и държавата явно си призна, че има опасност от терористични клетки у нас, след като реализира такава мащабна акция.

2014.11.27 | 15:46

1
Ислям означава всичко друго, но не и мир. Буквално Ислям означава преклонение, подчинение (пред/на Аллах). Това като ти ударят едната буза да дадеш и другата, го няма в тази религия. Пророкът Мохамед е бил освен всичко друго и военен лидер, извършил много кланета. Всеки неверник или трябва да приеме исляма, или да плаща данък на правоверните (харадж). Само тогава може да има мир според тях.

Добави коментар

Водещи новини