Правят античен площад в български град

  • 26 ноември 2014 12:47

  • 853
  • 0
Правят античен площад в български град
©

Върбица е първият град в България чийто център е покрит с уникална настилка, имитираща старинни павета. В централната част на града има и специално осветление, кътове за отдих, фитнес на открито и фонтан с ефект, наподобяващ речни вълни. Ремонтът е на стойност близо 900 000 лв., финансиран от Държавния бюджет по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Това съобщиха от агенцията, обслужваща проекта.

Центърът на Върбица не е ремонтиран повече от 40 години. Досега централната част на града е била покрита със стар градешки камък. Сега камъкът е заменен с мултиколорните павета "Антик". Те се правят в преливащи цветове, като могат да се постигнат до един милион различни нюанса.

Мултиколорните изделия са сравнително нова тенденция в бранша в световен мащаб, но вече се изработват от всички големи европейски производители, тъй като максимално се доближават до естествените природни цветове, могат да се съчетаят и с естествени материали като камъка, както е направено и във Върбица.

Плочата "Антик" е демонстрирана за първи път през март на най-голямото специализирано изложение "Българска строителна седмица", когато е привлякла вниманието на проектантите на ремонта във Върбица.

Последвайте канала на

Нора Виткова
853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини