КНСБ: Ако има размразяване на доходите, ще подкрепим бюджет 2015

  • 26 ноември 2014 11:53

  • 1706
  • 1
КНСБ: Ако има размразяване на доходите, ще подкрепим бюджет 2015
©

КНСБ няма да подкрепи бюджета за догодина, ако промените в осигурителната система не са обвързани с размразяване на доходите и финансирането на реформите.

Това заяви президентът на синдиката Пламен Димитров, въпреки намерението на вицепремиера Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска да предложи по-плавно нарастване на пенсионната възраст за трета категория труд от догодина. Димитров посочи още: "Между другото, аз очаквам среща и с министър-председателя. Надявам се, че до края на седмицата ще има възможност да се проведе, за да можем да чуем общите намерения – както на лидер на правителството и на партията, която го води, така и на финансовия министър. Надявам се, че до края на седмицата ще имам възможност това да се случи и с двамата. Нашите основни очаквания в бюджет 2015 са известни – ние искаме да видим размразяване на доходите, ясна визия за това как индустрията на България ще бъде стимулирана, как основните реформи в образованието, здравеопазването и в пенсионната система ще бъдат финансирани – и в зависимост от това как се виждат в бюджета, ще определим нашето решение към него", каза той, цитиран от БНР.

Според източник на националното радио проектът на бюджет за следващата година ще бъде обсъден от социалните партньори в петък. Синдикатите и работодателите очакват днес да получат проекта, за да се запознаят с него и да оформят становищата си. Правителството възнамерява с корекция на тригодишната бюджетна прогноза до 2017-а година да намали темпа, с който ще нараства минималната заплата, или да я замрази. Освен това се очаква да бъде ограничено планираното увеличаване на максималния осигурителен доход.


Последвайте канала на

Филип Епитропов
1706 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.26 | 23:31

1
ОБЯВЯВАЙ СТАЧКА БЕ БОКЛУК,КАКВИ СИНДИКАТИ СТЕ ? НАРОДА ИЗНЕМОГВА,ИЗМИРА...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини