Зрелищен обир в луксозна бижутерия в Париж

  • 26 ноември 2014 11:23

  • 2969
  • 1
Зрелищен обир в луксозна бижутерия в Париж
© Getty Images/Guliver

Двама мъже извършиха зрелищен въоръжен грабеж в бижутерския магазин "Картие" близо до прочутия булевард "Шан-з-Елизе", предаде Франс прес.

Мъжете откраднали пръстени и часовници с диаманти от магазина. Нападателите били въоръжени с автомат Калашников и пистолет, но действали непрофесионално, според намиращите се в магазина персонал и клиенти. Нападателите накарали десетината служители на магазина и тримата клиенти да легнат на пода. После поискали от управителката да отвори витрините с бижута и започнали да пълнят торба с тях. Тогава на мястото се появила полицията и нападателите избягали със скутер.

Полицаите не посмели да стрелят, за да не наранят някои от минувачите. Те се впуснали в преследване на обирджиите, които в крайна сметка се укрили във фризьорски салон в квартала Монпарнас от другата страна на река Сена и взели собственика за заложник.

На мястото били извикани полицейски подкрепления. Стотина полицаи обкръжили салона, над него започнал да прелита и хеликоптер. Започнали преговори с обирджиите и накрая те приели да предадат заложника жив и здрав и се предали. Плячката била върната на бижутерския магазин.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2969 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
зума

2014.11.26 | 20:22

1
Какво става на великите демокрации те се скапват фълшива работа и БГнакаде е тръгнала от един боклук на друг.

Добави коментар

Водещи новини