Иво Инджев: Ислямска държава изненада Запада като болшевиките

  • 26 ноември 2014 08:36

  • 3923
  • 3
Иво Инджев: Ислямска държава изненада Запада като болшевиките
©

Дори да е превенция, тази акция имаше основание. ИД изненада Запада по начина, по който болшевиките. Приликите са доста. Това са най-свирепите мюсюлмани в света. Тези неща имат корени и това трябва да се знае. След като в Близкия изток това го има, откъдето текат едни парични потоци, включително и през България. Това каза журналистът Иво Инджев в сутрешния блок на БТВ.

Не би било лошо да подбираме думите си в този случай с радикалния ислям. Очевидно има някакви основания, защото единият имам вече е осъден. И по мое време имаше подобен краен имам, но той беше изгонен от страната. След това жена му ме прокле, с думите: "Алаах да убие министър Йордфанов". Това каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в същото предаване.

Към този момент не можем да имаме опасения, че в страната има радикални клетки на ИД, убеден е Йорданов.

Бежанският поток в страната ни е далеч, по-малък, отколкото в държави като Турция, Ливан, отбеляза Инджев.

Али Хайредин, бивш районен мюфтия на София се включи по телефона: Това са поредните акции през последните години, които не ни изненадаха. Тук прозира един подход на режима, който не се е променил през последните 25 години. Той цели да демонстрира сила. Това което се случва в света дава отражение и тук. След като има назначен имам значи джамията е под подчинението на вероизповеданието. След като има регистрирана джамия и имам, значи Главно мюфтийство отговаря. Ние сме свидетели и как тези акции се използват политически. Радиклаен ислям хвърля директно петно върху религията, което е нередно. Има радикално настроени хора, но не и целия ислям.

Инджев от своя страна попита какво е редикален ислям? Има радикални елементи във всички религии. Християнството преживява своето възраждане, но не и исляма. За мен голямата опасност не е радикалните възгледи, защото те рано или късно ще загубят тази война. Те са наемници, които работят за пари. Проблемът е огромната маса мюсюлмани, които ръкопляскат на техните акции. В ислямския свят има много голяма търпимост към това и това е опасното. Една огромна част от населението гледа твърде спокойно на това. Оня, който реже глава няма права, категоричен беше журналистът.

В заключение бившият вътрешен министър каза, че не бива да не се допусне на базата на религията да се извършват престъпления.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3923 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
4ifut

2015.05.24 | 23:42

3
МинджеФ, ти си политически помияр !
mitko

2015.05.24 | 23:38

2
Инджев,пак се изказвате неподготвен-болшевиките бяха предплатени изобилно от еврейската банкерска общност за да направят революция-с оглед други да не янаправят
а

2015.05.24 | 23:38

1
подкрепям Инджев. Има крайно настроени хора във всяка религия. Да прокламираш, че всички мюсюлмани са членове на Ислямска държава е като да наречеш всички християни Кръстоносци. За справка: при преминаването си през Европейски земи, Кръстоносците са избивали християнски села по пътя си, грабили са и безчинсвали в името на Господ. Кръстоосците са проповядвали идеята че колкото повече жени изнасилят, толкова повече християнски деца ще се родят.

Добави коментар

Водещи новини